![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Witam wszystkichGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obecnie posiadam avensiske ale planuję dołączyć do fanów galaxy - rodzinka się powiększa więc miejsca zaczyna brakować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wybór padł na silnik benzynowy + LPG 2.0 lub 2.3 mk1 rocznik 98 lub 99. Na forum przeczytałem że raczej lepszym wyborem będzie 2.3. Ale chciałem zapytać na co zwrócić uwagę przy oględzinach auta - czy są jakieś miejsca gdzie lubi się schować korozja, jakieś "typowe" usterki elektryki itp. Czytając opinie na jednym z portali o autach przeczytałem opinie że niby galaxy ma wadę fabryczną i podczas hamowania lubią "bić" hamulce, czy to prawda czy ktoś trafił na jakiegoś rozbitkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mam jeszcze pytanko odnośnie podgrzewanej szyby przedniej jak sprawdzić czy działa - w zimie to łatwo ale teraz jest jakiś sposób? |
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2011
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
Korozja jak nie bity to nie powinna występować. Ewentualnie w jakichś miejscach gdzie są odpryski farby. Typowych usterek troszkę jest (nie jest to auto o awaryjności Toyoty). Najbardziej typowe to problemy z klimą (rurki, kompresory), Półosie, dogrzewacz, awarie centralnego, O biciu tarcz to nie słyszałem. A szybę to najlepiej wyłączyć nawiewy zachuchać i włączyć podgrzewanie, powinna odparować i zostać po bokach takie pasy ok 5 cm tam gdzie się kończą druciki.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
mam na oku dwa ogłoszenia:
http://tablica.pl/oferta/galaxy-2-3-...tml#6640d836dc http://tablica.pl/oferta/ford-galaxy...tml#65439e78d9 może są wam znaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mario
Model: Galaxy Mk2
Silnik: 2.3
Rocznik: 2001
|
Odnośnie przedniej to wystarczy dotknąć dłonią. Jak działa to szyba będzie ciepła. Ja tak sprawdzałem w swoim.
|
|
|
#5 |
|
|
A jeszcze mam pytanie odnośnie wersji 6 osobowej, znalazłem w ogłoszeniach że są wersje z 6 siedzeniami kapitańskimi 3 rzędy po 2 foteleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i czy jest możliwość w takiej wersji włożyć 3 fotele do środkowego rzędu?
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 2005
|
Można kolego, bo każdy fotel jest osobny, i możesz sobie ustawiać jak Ci wygodnie.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Mario
Model: Galaxy Mk2
Silnik: 2.3
Rocznik: 2001
|
Nie byłbym taki pewny. Kolega ma fotele kapitańskie w układzie 2-2-2 i w drugim rzędzie nie ma widocznych mocowań dla ustawienia 3 foteli. Oglądaliśmy ostatnio jego Galaktykę i zastanawialiśmy się, czy pod tapicerką są ukryte mocowania dla 3 foteli w 2 rzędzie... bo na zewnątrz nie ma mocowań.
|
|
|
#8 |
|
|
No właśnie też tak myślałem jak oglądałem zdjęcia Galaktyk to w opcji 2-2-2 nie ma uchwytów na dodatkowe fotele ale wolałem zapytać
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Przy wersji z fotelami kapitańskimi nie da się wpakować 3 sztuk w drugim rzędzie bo po prostu one są o wiele szersze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS: Wygodniejsze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Mam jeszcze pytanie, galaktyka ze Zgierza (drugi link) ma uszkodzoną klimę podobno jakaś nieszczelność. Pewnie od kilku lat nie była używana i myślicie że kompresor, parownik będą sprawne po tak długi czasie? I czy to ustrojstwo co jest pod kokpitem - nie wiem czy to się nazywa nagrzewnica klimy czy jakoś tak (bo w końcu chłodzi a nie grzejeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) będzie jeszcze do użytku? Ile może kosztować naprawa klimy?
|
|
![]() |
| Tagi |
| galaxy mk i |
|
|