![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 150KM Duratorq
Rocznik: 2017
|
Witam,
Stałem się posiadaczem Focus i właśnie - Focus 2.0 TDCi 150KM, 2017 rok, przebieg 196kkm, automat. Przed zakupem miałem wgląd do danych z ostatniego serwisu auta, który był wykonywany w tym roku (kwiecień) w Niemczech - wymiany olejów, filtrów, cała lista. I na końcu FV z serwisu jest taka informacja: Ölverlust Kraftstoffpumpe - w wolnym tłumaczeniu za pomocą Google: Ubytek oleju w pompie paliwowej. Sprzedawca mówił, że z informacji jakie uzyskał na tym serwisie pompa paliwa jest do wymiany. Po podłączeniu Focusa do komputera jest błąd: P018300 - czujnik temperatury paliwa przerwanie/sygnał za wysoki Czy te zalecenia serwisu i błąd łączą się ze sobą i wymiana pompy rozwiąże problem? Czy może wymiana czujnika wystarczy? Czy pompę paliwa można w jakiś sposób sprawdzić jak wygląda jej żywotność? Dziękuje za informacje i pozdrawiam T. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Zapewne chodzi o wyciek spod pompy CR.
Usterka jest powszechna w DW10F (czyli w Twoim silniku) i tyczy się niemal każdego egzemplarza po różnym przebiegu - w mondeo zdarzało się, że ludzie pisali o wyciekach po 50 tysięcy km :o W zasadzie patrząc na częstotliwość usterki to DW10F dzieli się na dwie grupy: przed tą awarią i po Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli cieknie olej - podobno da się wymienić uszczelnienia pod pompą i jest szansa, że to będzie działać. Jeśli cieknie ropa - tutaj w zasadzie pompa na śmietnik, bo zwykle wynika to ze skrzywionego wałka. Tutaj więcej informacji: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 150KM Duratorq
Rocznik: 2017
|
Witam,
Podłączając się do komputera mojego Forda forscan wykrył błąd - P0183. Szukając informacji na ten temat doczytałem, że jest to problem z czujnikiem temperatury paliwa - obwód czujnika temperatury paliwa „A” – wysokie wejście (Fuel Temperature Sensor „A” Circuit High Input). Czy ktoś z takim problemem się zmagał? Nie znalazłem informacji na temat tego błędu w Focusie. Ewentualnie czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć, w którym miejscu znajduje się ten czujnik? I czy ktoś posiada zdjęcie tego czujnika? Z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam, T. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016