![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 km
Rocznik: 2014
|
Hej.
mam dziwną sytuacje z kontrolką poduszki powietrznej. Mianowicie wczoraj rano podczas jazdy do sklepy zapaliła mi się kontrolka od poduszki powietrznej. po zatrzymaniu się pod sklepem i powrotem do auta po około 15 minut kontrolka po odpaleniu zgasła i się już nie zapaliła. Dziś rano po odpaleniu auta kontrolka od razu się zapaliła i świeciła cala drogę do pracy. Miał ktoś może podobny przypadek? Czytałem kiedyś na forum ze jest jakaś kombinacja (bodajże test wyświetlacza) na której na wyświetlaczu miedzy zegarami pojawia się błędy z komputera wie ktoś może co trzeba zrobić żeby wejść w te błędy i czy pojawia tam się ten błąd poduszki? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Cypek
Model: MK IV
Silnik: 2.0 140 KM
Rocznik: 2009
|
Witam
U mnie kiedyś podczas parkowania zapaliła się kontrolka poduszek niestety nic nie pomagało nawet podłączenie kompa w dobrym serwisie. Jednak jeden magik elektronik wymontował modół i okazało się że przestawił się jakiś BIT w sterowniku wgrał na nowo i jest OK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
"Magik elektronik" powiadasz? A może założył zworę? Takie rady lepiej darować sobie można. Autor wątku niech sprawdzi taśmę od airbagu w kierownicy.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Cypek
Model: MK IV
Silnik: 2.0 140 KM
Rocznik: 2009
|
Nie zakładał zworki tylko wgrał do sterownika mapę bitową ( tak mówił pracując przy laptopie przy mnie )
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ja mam dodatkowe pytanie odnosnie mojego problemu.
Jak zdemontowac poduszke kierownicy i czego ewentualnie szukac na tej tasmie? Mechanicznych uszkodzeń? A druga sprawa byle w serwisie i powiedzialem im jaki jest problem i po podlaczeniu do kompa nic nie wyszlo zero bledów. Na koniec Pan serwisant powiedział ze ten typ tak ma. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
No raczej ten typ tak nie ma , nie widziałem jeszcze takiego przypadku na tym forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
No własnie też tak mysle. Ze raczje nie ma. Ale tak myslalem ze tego moge sie po serwisie spodziewać.
Jedyne błęyd jakie były na kompie to : C41668 oraz c40168 to sprawdzali na wyłączonym silniku |
|
|
|