![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: tomek
Model: mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Na postoju, gdy dam trochę gazu (2200-2300 obr) słychać coś w środku, tak jakby coś latało, jakby jakaś śróbka w okolicach sprzęgła była luźna i wydaje taki odgłos. Przy tym jak się wczułem to czuć minimalne drganie w środku, ale nie mocno, jak nie zwracałem uwagi to nic nie odczuwałem. Auto kupiłem na dawno, gość mówił że wymieniał dwumase, została wymieniona na orginalaną. Co mówicie, dwumas? 2.0tdci 130km Przy obr wyższych lub niższych (np. 1900) nic nie słychać, auto chodzi prawidłowo.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: tomek
Model: mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Nikt się nie spotkał z podobną sytuacją?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
raczej watpliwa sprawa jest dwumas... moim zdaniem cos wpada w rezonans przy tych obrotach i sie tlucze/dzwoni/stuka
pewnie ciezko bedzie na odleglosc ci pomoc. ja bym zrobil tak ze wsadzilbym do auta kogos i niech dodaje gazu, ujmuje, utrzymuje obroty na newralgicznym poziomie a ty szukaj skad dochodzi dzwiek. wiele niestety nie opisujesz odnosnie przypuszczalnego miejsca a moze byc np od ukladu wydechowego. dla przykladu moj kolega kiedys kupowal bmw cabrio e46 za smieszne pieniadze bylo wystawione i nie bylo chetnych do kupna. dlaczego? a no dlatego ze silnik stukal tak jakby panewka "oberwala". poswiecil kilka chwil dla ogladniecia samochodu i kupil go za 40% wartosci rynkowej. przyczyna nie byl silnik a wrecz błacha rzecz warta dokladnie 91 zl - puszka bezpieczników byla peknieta u podstawy i dawala taki odglos bo wpadala w rezonans od wibracji silnika. |
|
|
|