![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-04-2012
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.8 TDDi 90KM
Rocznik: 1999
|
Panowie , czy to normalne że po przeręceniu kluczyka w stacyjce , wszystkie wskazniki ( obroty , predkościomierz itd ) lecą do końca a potem wracaja na pozycje zero ?
To nie jest chyba normalne prawda ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
|
Jeśli się nie mylę, to jeden z objawów padającego aku.
|
|
|
#3 |
|
|
Sprawdzalem napiecie akumulatora 12,6V , po przekreceniu kluczyka 12,45 v , po odpaleniu 14,6 i potem juz nie spadalo nawet po wlaczeniu swiatelek.
A druga sprawa ze czesto mam tak ze przekrece kluczyk i cisza ... auto nie reaguje . Ale na ten temat juz pisałem tutaj na forum lecz nie dostałem pdowiedzi Ostatnio edytowane przez dejw329 ; 12-01-2014 o 19:22 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Focus trend
Silnik: zetec 1.6
|
aku kolego. czy jak zgasisz motor(po jezdzie) i po ponownym uruchomieniu wskazniki idą w górę? chyba nie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Za każdym przekreceniem kluczyka ida w gore
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-02-2013
Model: Focus Mk1 3D HB
Silnik: 1.4
|
U mnie w Focusie 1.8, ale benzynce też robi ten 'test'. Robi się to za każdym jak przekręcisz zapłon, prawda? Z tym, że u mnie czy przed, czy w trakcie, czy po 'teście' auto zapala normalnie. I tak już od roku, aku ten sam...
Ale fakt, wszędzie na forach jest napisane, że to wina padającego akumulatora. Nie masz auta żeby podmienić na chwilę? Ostatnio edytowane przez voluu ; 12-01-2014 o 20:15 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Od tego zaczne . Od wymiany aku. A podpowie ktos jakiej mocy aku bedzie najlepsze ? Obecnie mam zamontowany 71 ah 680A
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
jak diesel to mozesz dac mu jakis mocniejszy akumulatorek. U mnie w TDDI siedzi srebrna varta 85AH i 800A rozruchu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. istny szatan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2013
|
Ja mam taki i też szatan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: PS: Miałem aku przed wymianą sprawny tylko w 45% i przy 0C już nie chciał kręcić a nie miałem takiego objawu z licznikiem. Wydaje mi się że coś z stałym napięciem na licznik bo jak odpiąłem aku i zamontowałem nowy to przy pierwszym uruchomieniu tak właśnie zrobił |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: Krystian
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2004
|
Ja bym ci kolego polecił akumulator coś z przedziały 70- 75 amper a najlepiej o takiej pojemności jak zaleca fabryka. Montowanie o większej pojemności akumulatora mija się z celem. Szkoda nowego akumulatora i alternatora. Jeśli masz wszystko ok z samochodem to taki 72 ampery starczy w zupełności. Jak cie stać zainwestuj w akumulator Moll-a. Polecam osobiście ten [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Do Astry brata kupiliśmy za śmieszne pieniądze [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Jest to akumulator robiony dla Warty. Bez względu na mrozy nie zawiódł jak na razie i jedynie żałuję, że przy kupnie dałem się namówić na 74 ampery bo jest wyższy i do Focusa nie wejdzie jeśli ktoś ma górną cześć obsuwy akumulatora zamontowaną. Do Focusa wejdzie Maxis 72 ampery, bo jest z tych niższych akumulatorów.
|
|
|
|