![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Fusion
Silnik: benzyna plug-in hybrid
Rocznik: 2020
|
Witam. Mam Forda Fusion 2020 hybryda i chciałbym się zapytać was, czy mogę w nim zamontować Ford pass Connecticut? I odrazu jaki byłby koszt ewentualnego montażu. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.7 ecoboost
Rocznik: 2018
|
Panowie, czy w moim Fusionie 2.7 benzyna 2017 rok da się dołożyć FordPass? Jak tak to można prosić o jakieś wskazówki? Wiem że na pewno moduł, ale nie wiem dokładnie jakie numery ma mieć.
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sławek
Model: Fusion Energi Titanium
Silnik: Plug-In Hybrid 188km
Rocznik: 2017
|
Jak poszukasz mój post , to dokładnie opisałem jaki zamontowałem w fusion 2017 .
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.7 ecoboost
Rocznik: 2018
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Chciałbym znaleźć, ale na taptalku to masakra coś wyszukać. Jak byś był tak dobry i gdzieś odnalazł go to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez Speedo ; 27-01-2025 o 08:36 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-10-2018
Model: Fusion USA
Silnik: 2.0 EcoBoost
|
Z tego co pamiętam, to trzeba zamontować europejski moduł TCM (nie wiem dokładnie jaki, ale chyba pasuje wiele) i potem wgrać mu soft modułu z oryginalnego z USA.
Potem żeby tego móc używać, to trzeba pobrać amerykańską wersję apki FordConnect, bo ta nasza europejska widocznie działa na innej infrastrukturze. Amerykańskie moduły nie działają w EU ze względu na pasma/częstotliwości komórkowe w europie. Po prostu moduł korzysta z takich, które w Eu nie są używane, dlatego trzeba go wymienić. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po założeniu i poprawnym skonfigurowaniu (właściwego) europejskiego TCU normalnie będzie działał europejski FordPass.
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Daniel
Silnik: 2,5
|
Witam.
Czy Forscan też ogarnie ogranie TCU? Mam w aucie fabrycznie zamontowane ls7t-14g229-ap. Niestety aplikacja FordPass nie łączy się z autem. Nie mam żadnego komunikatu na ekranie w celu potwierdzenia połączenia. Czy ktoś może pomóc? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Tyle razy już napisałem AMERYKAŃSKIE TCU NIE DZIAŁAJĄ W EUROPIE!!! Tylko wymiana na EU!
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Daniel
Silnik: 2,5
|
Czy mogę się dowiedzieć jaki dokładnie modem kupić? Z jakiego auta lub o jakich numerach? W mojej okolicy nie ma nikogo kto ogarnia takie teaty. Sam jestem świeży w Fordzie i jego elektronice. Posiadam Forscan. W poprzednim aucie sam ogarniałem kodowania. Myślę że z odrobiną pomocy i tutaj powinienem sobie poradzić.
|
|
|
|