![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo Mk4
Silnik: diesel
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam
Dzisiaj musiałem odpalić swoje auto z kabli, jednak gość odwrotnie podłączył kable do akumulatorów i trochę zaiskrzyło ale zapalił. Nastepnie radio chciało PIN, ktorego oczywiście nie znam, ale pokazał sie komunikat że za 2 godziny samo się odkoduje. Po 2 godzinach jak wkładam kluczyk do stacyjki radio gra, ale na wyświetlaczu nic nie widać, po przekręceniu kluczyka i odpaleniu silnika radio zanika, na wyświetlaczy jest tylko data, brak możliwości włączenia radia, navi, cd po prostu nie działa. o co tu chodzi??? Mam Mondeo Mk4 z 2009 z radiem balupunkta. Mieliście taki przypadek? proszę o pomoc i dzięki pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Imię: krzysztof
Model: mondeo mk 4
Silnik: 2.0 benzyna + LPG
Rocznik: 2008
|
![]()
musisz zdobyć kod do radia a póżniej odpiąć na chwilę akumulator.
Po podłączeniu radio znów zawoła kod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
dzięki za odp
Akumularot już odłączyłem, ale może to było za krótko, tylko na ekranie nie pokazuje mi się miejsce na wprowadzenie kodu. Na dlugo go odłączyć? potop |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Po odłączeniu klem od akku zewrzyj je ze sobą (klemy) celem rozładowania kondensatorów w układzie audio. Być może to pomoże.
![]() |
#5 |
|
![]()
Próbowałem, nie pomogło, moze to jakiś bezpiecznik ale wtedy by całkowicie nie dzialało, kurde o co tu chodzi???
Objaw jest taki, że jak wkładam kluczyk do stacyjki, radio gra, ale na wyświetlaczu nic nie widać, po przekręceniu kluczyka i odpaleniu silnika radio zanika, na wyświetlaczy jest tylko data, brak możliwości włączenia radia, navi, cd Jak mieliscie taki przypadek lub podpobny, dajcie znać, nie wiem co robić. Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::beginner
![]() Imię: krzysztof
Model: mondeo mk 4
Silnik: 2.0 benzyna + LPG
Rocznik: 2008
|
![]()
Jeżeli nadal nie rozwiązałeś problemu to jest jeszcze jeden sposób.
Jeżeli żle wpiszesz kod kilka razy radio się blokuje na godzinę.Spróbuj zostawić radio włączone przez godzinę aż się samo wyłączy i wtedy może da się wpisać kod |
![]() |
![]() |