![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 12/2007
|
![]()
Witam,
Walczę z wyciekiem z uszczelniacza wału od strony skrzyni, kolejny uszczelniacz drugi mechanik, a olej jak leciał tak leci, teraz nawet sprzęgło dostało olej. Myślę nad zakupem oryginalnego uszczelniacz, a nie zamiennika, do tej pory Victor Reinz i Earling nie pomogły. Mechanik mówił, że powierzchnia wału jest ok nie widać wytarcia a olej leci po wale bo uszczelniacz nie trzyma. Po montażu uszczelniacza mechanik zostawił silnik na noc, żeby uszczelka się ułożyła, ale to nie pomogło. Czy można jeszcze coś zrobić, żeby to uszczelnić? Mechanik wspomniał że może jest problem z odpowietrzeniem skrzyni korobowej przez to wyrzuca olej. Przebieg 292000 km |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Bierut
Model: Galaxy MK2/3
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM Powershift
Rocznik: 2012
|
![]()
Ja słyszałem, że oprócz prawidłowej wymiany uszczelniacza należy jeszcze uszczelnić ostatnią podporę wału korbowego. Wspominało o tym dwóch doświadczonych mechaników specjalizujących się w serwisowaniu Fordów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 12/2007
|
![]()
a to nie chodziło czasami o diesla, bo widziałem wątek na forum gdzie o tym wspominali, ale tyczyło się to diesla, owego uszczelnienia nie znalazłem w sklepach do benzyny
|
![]() |
![]() |