![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-02-2014
Model: Ford Mondeo Combi MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 1996
|
Witam.
Posiadam Forda Mondeo Combi MK1 z 1996 roku, mianowicie o co chodzi potrzebuję wymienić podświetlenia z deski rozdzielczej bo padły mi żarówki, jak to zrobić w jaki sposób żeby nic nie zepsuć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (jakie kupić żarówki, podświetlenie jest zielone) Kolejna rzecz, chcę zrobić aby działało podświetlenie świateł a mianowicie tych lampeczek małych po lewej stronie obok kierownicy, nad pokrętłem od włączania//wyłączania świateł są lampeczki i o te mi chodzi jak to zrobić. ( jakie żarówki i też zielony kolor) Podświetlenie zegarka też mi padło, a tym jak się zająć ? Z góry dziękuję za pomoc, samochód dostałem od ojca ;] i jest trochę zaniedbany dlatego powoli próbuje sam doprowadzić go do ładu i składu. Kolejną sprawą jest taka dziwna sytuacja że nie mogę otworzyć tylnich drzwi lewych, ciągnąc od środka za klamkę nic się nie dzieje od zewnątrz też, nie wiem dlaczego, próbowałem już wiele razy nic nie dawało skutku. Czy trzeba będzie rwać boczek? co może być tego przyczyną ?? Doradźcie coś drzwi jak stanęły tak już z rok jeżdżą ;/ męcząca sprawa ale wiecie jak to jest nigdy nie ma czasu żeby to naprawić. Linka w drzwiach nie wydaje mi się aby była zerwana ponieważ jak ciągnie się za klamkę to ją cofa czyli wychodzi na to że linka jest ok. Kolejnym a zarazem ostatnim problemem tego samochodu są klamki a raczej sprężynki w nich. Jak je wymienić bo od zewnątrz nie ma takiej opcji ( chyba że się mylę) jeśli od środka to jak i czy takie sprężyny jeszcze dostanę do takiego samochodu czy już tylko szrot?? ( jak ciągnę za klamkę klamka nie odbija tylko zostaje) Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam Ostatnio edytowane przez SamSobieMechanik ; 06-02-2014 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#2 | ||||
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.8
Rocznik: 1996