Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-03-2014, 23:33   #1
jrq101

Domyślnie Kupno Mondeo po lifcie

Witam serdecznie!
Mam do przeznaczenia 15.000 na samochód. Celuje w Forda Mondeo Mk3(sedan, hatchback, benzyna) po lifcie. Po prostu słyszałem i czytałem, że wersje po takim zabiegu już nie cierpią na bolączki ze rdzą i są lepiej wykonane. Chciałem się tylko upewnić, czy warto skupić się tylko na wersjach poliftowych i w miarę konieczności dopłacić.

Pozdrawiam wszystkich fanatyków FordaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 00:19   #2
Barichello
ford::average

Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Kupno Mondeo po lifcie

Mondeo mk3 w benzynie?
Dobry wybór

Zdecydowanie bardziej warto zwrócić uwagę na wersję poliftowe - najlepiej po drugim lifcie wtedy nie ma mowy- (przynajmniej ja sie nie spotkałem) o rdzy na drzwiach
Choć na tylnych błotnikach przy łączeniu ze zderzakiem się zdarza . Ale brak rdzy to nie jedyny plus wersji po lifcie. Zmieniono naprawdę sporo. Sprzedaję części do mondeo i wiem dokładnie co boli te przed liftem. Nie oznacza to że po lifcie jest wszystko super ale nie ma co porównywać. Ps jak już kupujesz benzynkę to staraj się z jak najmniejszym przebiegiem i najlepiej 2.0 jak trafisz na egzemplarz z przebiegiem po 250 tyś km to silnik raczej na pewno będzie brał olej.
Poza tym klapki w kolektorze ssącym pewnie będą na granicy.. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz na PW
Barichello jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 17:29   #3
Usefull
FCP member

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008

benzyna jak najbardziej , udało mi się kupić ostatnio przed liftem z 2002, I rej. w styczniu 2003, o dziwo z oryginalnym przebiegiem 113000 , w rozsądnej cenie , oczywiscie musiałem włożyć na dzień dobry ale teraz śmiga aż miło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., warto poszukać po lifcie , rdzy u mnie nie ma , ale wszystkie drzwi miał wymieniane w 2006 roku w ramach akcji serwisowej na nowe , wersję też udało mi się kupić fajną - ghia X , trzeba dobrze szukać i cierpliwie czekać

Ford Fokus Mk4 HB 2,0 EcoBlue 150 KM 2020
Usefull jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 18:00   #4
jrq101

Zainteresowało mnie to ogłoszenie: http://otomoto.pl/ford-mondeo-2-0i-1...C32319661.html Warto się wybrać i obejrzeć? Tylko tapicerka szpetnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 18:06   #5
kubaw20055
ford::expert

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010

Cytat:
Napisał jrq101 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zainteresowało mnie to ogłoszenie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Warto się wybrać i obejrzeć? Tylko tapicerka szpetnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lakierowany lewy bok: drzwi kierowcy i błotnik przedni, zderzak źle spasowany i dodatkowo uszkodzony pod lewym halogenem, podobnie maska, tylny zderzak kiepsko spasowany z prawym błotnikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kubaw20055 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2014, 18:09   #6
jrq101

OK! Nie wiem jakie Wy macie oczyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak się przyjrzałem to tylko halogen mi nie pasował. Będę szukać dalejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania