![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-03-2014
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam, zostałem ostatnimi czasy właścicielem mondeo z 2002 roku, mam problem, którego rozwiązania nie znalazłem na forum. Mianowicie chciałbym w oryginalnym radiu zrobić sobie wyjście aux, niestety nie mam wersji, która ma takowy w schowku, w związku z czym czy ma ktoś gotowy patent jak to wyprowadzić z kostki, bądź jakikolwiek inny?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
Można zastosować emulator zmieniarki. Np [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez radek9103 ; 16-03-2014 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Złącza AUX występowały w mondeo mk3 po lifcie = były inne radia z obsługą AUX Popatrz na schematy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] "Normalnie" nie da sią podpiąć złącza AUX w mondeo mk3 przed liftem (do fabrycznego radia) Można "kombinować" metodą przedstawioną przez przedmówcę => w złącze zmieniarki wpinasz emulator W emulatorze są różne złącza: SD, USB i dopiero poprzez emulator możesz używać AUX czyli podpiąć zewnętrzne urządzenia Niestety nie jest to tanie ALE nie ma innej metody Inna droga => wymiana radia, na uniwersalne które ma złącze USB / SD (Sony, Blaupunkt, Pioneer, Clarion) pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#4 |
|
|
Żeby nie robić nowego tematu, mam pytanko o jakieś fajne radyjko, którym mógłbym wpasować za oryginalne, żeby obsłużył go pilot, miało ładny duży wyświetlacz, obsługę usb etc.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
Zależy jaka cena max. W mk3 przed fl jest rozmiar 1.8 din więc trzeba trochę przeróbek.
|
|
|
#6 |
|
|
Załóżmy, że kwota do 1000zł, ważne, żeby obsłużyło ten pilot, w którym się zakochałem od pierwszego użycia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. No i im mniej przeróbek tym lepiej.
No to jako, iż jak już coś sobie ubzduram to szukam coraz to lepszych rozwiązań, to dokładam do wymagań jeszcze, kamerę cofania, bądź wyjście na takową. Ostatnio edytowane przez WaW_1 ; 22-03-2014 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) Da się założyć stację multimedialną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Do montażu stacji multimedialnej będą potrzebne takie mocowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3) Jeśli chcesz aby działał joystick, to a) szukaj stacji która przewiduje współpracę z joystickiem b) szukaj stacji firmowych (Sony, Pioneer, Clarion, Blaupunkt) wtedy jest szansa, że na Allegro kupisz moduł umożliwiający podpięcie do joysticka Cena modułu umożliwiającego współpracę z joystickiem, to ok 150zł pozdrawiam Arturek
|
|
|
#8 |
|
|
Jako, iż życie zweryfikowało moje zachcianki, ostatnie pytanie. Czy jest jakiś model radia, który był oryginalnie montowany w mondeo mk3 przed liftem i obsługiwał mp3? Uznałem takie rozwiązanie za najprostsze, pilot działa, mp3'ki są i po kłopocie.
Właśnie miałem pisać, że znalazłem ale dziękuje mimo wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez WaW_1 ; 10-04-2014 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
TAK - były fordowskie radia mp3 Jakbyś nie był leniem i użył opcji SZUKAJ, to bez trudu bys znalazł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dwa istotne problemy a) te radia rzadko pojawiają się na aukcjach b) jeśli się pojawią to są drogie UWAGA odnośnie drugiegeo zdjęcia - trzeba uważać, bo są podobnie wyglądające nawigacje => wtedy są inaczej opisane przyciski pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 10-04-2014 o 19:57 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
A propos pierwszego - tu jest na ebayu w kolorystyce "srebrnej" - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A propos drugiego - prawie wszystkie miały "padnięty" wyświetlacz - pionowe kreski "wyłączonych" pikseli. Jest takie, dokładnie z tą wadą, też na ebayu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|