![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Fusion X100
Silnik: 1,4 benzyna
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam
Podczas jazdy z prędkością od ok.30 do 70km/h coś delikatnie gwiżdże (nie piszczy), ciężko jest mi ustalić skąd dobiega ten gwizd, ale na pewno z przodu, tak to słychać jak gdyby gdzieś była mała dziurka i przez nią wpadało powietrze. Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu co to może być. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Ostatnio edytowane przez phantomlord ; 11-04-2014 o 13:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-06-2010
Model: Fusion
Silnik: 1.4 benzyna
|
![]()
Czesc mi gwizdze np. grill z przodu, glownie od ok. 90 km/h
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-06-2010
Model: Fusion Focus
Silnik: 1,4 1,6
Rocznik: 2002 2002
|
![]()
Witam,w moim Fusionie do 120km/h jest normalnie ale jak przekroczę na autostradzie więcej to do 140km/h pojawia się taki pisk,gwizd trudny do zlokalizowania ale prawdopodobnie gdzieś spod kokpitu.Jak jadę jeszcze szybciej to cichnie.Na co dzień jak się jeżdzi z mniejszymi szybkościami to niema tego.Jest to bardzo irytujące ale nie wiem kompletnie co z tym można zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
1964rys fajnie się masz że przy tak "wysokich" prędkościach Ci gwiżdże, ja jeżdżę praktycznie tylko po mieście i ciągle mi gwiżdże,popatrzę na grila jak pisał Jacoch, spróbuję go zasłonić i się przejadę, może coś z tego wyniknie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Gwizdy pochodzą z uszczelek gumowych już trochę wypracowanych, słabo dociskane dzwiami, i pod wpływem prędkości i różnicy ciśnień powietrza w kabinie a na zewnątrz pojawiają się gwizdy, piski, furkotania. Trochę pomaga regulacja drzwi i zamków, bardziej dociskając do uszczelek, lub znalezienie która gwiżdże, i jej wymiana. Są różne sposoby jak ustalić która, ale długo by pisać. Troche pomyślunku, a się znajdzie.
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
mógłbyś podpowiedzieć jak sprawdzić uszczelki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Można posmarować uszczelkę jakimś mazidłem, np towotem,wkoło, zamknąć drzwi, otworzyć i widać na drzwiach gdzie sie odcisnęła.
Lub w czasie jazdy, posadzić kogoś na tylnym siedzeniu z cienkim plasticowym prętem, i podczas jazdy poruszać między uszczelką i drzwiami, wtedy powinien zmieniać się dżwięk pisków. |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Dziękuję za wskazówki, jutro zaczynam przeprowadzać dochodzenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Tylko nie odwracaj głowy do tyłu w czasie jazdy.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
![]() Cytat:
![]() |