![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: kuga
Silnik: TDCi
Rocznik: 2009
|
Moja klimatyzacja zaczęła szwankować. Była regularnie do tej pory serwisowana i nie było z nią kłopotu.
Pierwsze objawy, że coś jest nie tak wystąpiły w trasie, jak zaczeła strona kierowcy zamiast chłodzić to grzać ! Po sprawdzeniu okazało się, że od strony pasażera, i strefa II chłodzą a od strony kierowcy, jak wspomniałem, grzeje. Zasłoniłem kratkę nawiewu i jakoś dojechał ten odcinek, na którym wystąpił ten problem. Na drugi dzień, po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru kilometrów włączyłem klimę i działała dobrze, ale nagle samochód się wyłączył w trakcie jazdy pokazując wyłaczenie ze znakiem lampki akumulatora i włączenia lampki kontroli trakcji. Zatrzymałem się, chwilę odczekałem, potem pojechałem dalej, ala nie włączałem klimy, żeby nie narobić sobie kłopotu bo byłem 800 km od domu! Ktoś może coś podpowiedzieć co trzeba sprawdzić? bezpiecznik wygląda ok. Ostatnio edytowane przez MrAndrewM ; 27-05-2014 o 13:35 |
|
|
|