![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
Cześć,
niestety nie mogłem znaleźć podobnego tematu więc piszę. Mam Focusa 2008 1.6 TDCI 109KM. Od 2 tygodni mam taki problem, zaczął się nagle. Dojeżdżam do skrzyżowania-czerwone światło- wciskam sprzęgło+hamulec, zatrzymuje się, stoję i po chwili gaśnie...Po czym odpala bez żadnych problemów. Jadę dalej, zwalniam 400metrów przed kolejnym skrzyżowaniem, znowu sprzęgło+hamulec, jeszcze mam z 50km/h na liczniku - auto gaśnie... Jak jadę w trasie jest OK, moc też ma. Pali normalnie. Wymieniony filtr paliwa, filtr powietrza, olej wymieniałem ze 4 miesiące temu. EGR 5000km temu wyczyszczony, DPF czysty... Już dwóch mechników nie daje rady... jakieś sugestie, bo już ręce załamuje,a za 2 tygodnie do Chorwacji mam z rodzinką jechać, a to kawałem drogi... pomocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tomek |
|
|
|