![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus II ST
Silnik: 2.5 turbo 235KM
Rocznik: 2006
|
Witam
Od dwóch dni jestem posiadaczem focusa mk2 po lifcie. Zakupiłem auto z tylko jednym kluczem. Drugi sobie dorobiłem, ale nie ufam sprzedającym i chciałbym wprowadzić własne zabezpieczenia. Pytanie moje brzmi czy lepiej wymienić immobiliser czy może wprowadzić nowe zabezpieczenia np odcięcie zapłonu, autoalarm itd. oraz gdzie w okolicach Gdyni/Wejherowa można to zrobić. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: TOMEK
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2009
|
Zainstaluj sobie identyfikator tzn Elektryczne odcięcie zapłonu.
Przy kluczyku masz taki brelok , jak samochód nie jest w jego zasięgu to nie odpalisz auta. Pewnie każdy warsztat montujący autoalarmy będzie miał również to w ofercie |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus II ST
Silnik: 2.5 turbo 235KM
Rocznik: 2006
|
Już się rozglądałem we własnym zakresie i firma z Wejherowa instaluje zabezpieczenia z atestami dla ubezpieczycieli (w przypadku kiedy będe chciał wykupić AC) bez którego nie odpali koszt instalacji do foczki to 450zł, zwykłe 200zł ale wole miec cos porządniejszegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|