Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-09-2014, 21:35   #1
boleslawek
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2001
Domyślnie 1.8tddi nie odpala, jakie napięcie na elektromagnes dawki?

Witam kolegów, jestem tu nowy, tak się złożyło, że powiedzmy ''okazyjnie'' nabyłem focusa 1.8 tddi 2001 prawdopodobnie z uszkodzoną pompą wtryskową - nie odpalał - ktoś już tam grzebał.
Okazało się że był przestawiony rozrząd na pasku, sporo rzeczy nie po dokręcanych - ogólnie mina.
Do rzeczy, po ustawieniu rozrządu fordzik palił tylko na samostart, wolne lekko falowały, reagował na pedał gazu - wszystkie błędy znikły ale ciekła ropa z zaworu w pompie - tego z dwoma kablami(Metering solenoid). Wymieniłem zawór na inny - przestał odpalać nawet na samostarcie, wymieniłem zawór na kolejny 100% sprawny - to samo - nie odpala wogóle. Komputer pokazuje błąd sterowania pompy plus P01110
P0404
P1665
Teraz moje pytanie, czy przez uszkodzony zawór mogłem uwalić elektronikę w pompie? Czy jest szansa że pompa mechanicznie jest sprawna?
Nadal mimo tego że nie odpala to podaje ropę na wtryski ale chyba z z a małym ciśnieniem.
Aha, mam kompletna sprawną pompę z transita 2.0 tddi, czy ktoś coś z tym próbował kombinować?
Dodam jeszcze że ze sterownika wychodzi napięcie tylko około 2V, a przy kręceniu rozrusznikiem spada jeszcze bardziej, nie powinno być wyższe?
Będę wdzięczny za rady bo nie wiem czy szukać pompy czy jest szansa uratowania starej.

Ostatnio edytowane przez boleslawek ; 09-09-2014 o 21:39
boleslawek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-09-2014, 05:27   #2
sajmonus07
ford::amateur

Model: Focus Mk1
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie

Jezeli masz nowa pompe, to czy byla ona zgrana z imobilajzerem ?

Wysłane z mojego ZTE V967S za pomocą Tapatalk 2
sajmonus07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania