![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Max
Model: 90 330
Silnik: 2.4
Rocznik: 2001
|
Witam, mam problem ze światłami mijania , a dokładniej z jednym- lewym nie świeci.
1. bezpieczniki sprawdzone - skrzynka pod maską 2. żarówka sprawna 3. brak napięcia na kostce lampy Co robić , gdzie szukać przyczyny? Proszę o rady, z góry dziękuję. Ostatnio edytowane przez Maxi7 ; 10-09-2014 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Ryszard
Model: camper
Silnik: 2.4, 125KM
Rocznik: 2002
|
Miałem taki sam przypadek i też w lewej lampie. Winna była słabo zaciśnięta końcówka na kablu w kostce łączącej lampę z wiązką. aby naprawić należy wyjąć lampę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
lampę dzisiaj wyciągałem i podłączałem na kostkę z prawej lampy - wszystko ok. Miernikiem wpiąłem się w kable przed kostką i już tam nie ma napięcia - czyli sama kostka powinna byc sprawna. Czy ten sławetny przełącznik zespolony załącza 2 lampy na raz czy każda ma swoje styki? wg tego co zlokalizowałem to juz na kostkę nie dochodzi napięcie.
Bump: Może ma Ktoś schemat elektryczny tego modelu to był bym prawie w domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Więc skoro jedno światło się włącza, to włącznik jest ok. Jeżeli bezpiecznik 24 jest ok, to gdzieś na przewodzie jest przerwa. Sprawdź jeszcze napięcie na stykach bezpiecznika, będziesz wiedział, czy przerwa jest przed nim, czy za.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 10-09-2014 o 10:58 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Problem rozwiązany, uszkodzony był przewód idący ze skrzynki bezpiecznikowej do lampy. Teraz wszystko śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuję za zainteresowanie tematem.
|
|
|
|