![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Witam,jak w temacie -jest to tak irytujące,że aż nie możliwe do wytrzymania.
Dzieje się tak cały czas podczas jazdy,czy nierówności czy droga jak szkło. Jedyne co zdiagnozowałem to to ,że jest to po prawej stronie,na zewnątrz na wysokości filtra kabinowego. Zastanawiające jest,że problem za to całkowicie ustępuje gdy auto zostanie umyte bądź gdy pada deszcz.Wówczas woda się gdzieś własnie dostaje i to irytujące terkotanie zanika. Dodam,że na pewno nie są to to kły/kieł od maski - są owinięte taśmą. Czy macie jakieś sugestie co sprawdzić ?
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci 125
Rocznik: 2009
|
Miałem podobnie w Citroenie Berlingo. Wszyscy myśleli, że coś się tłucze w podszybiu, a okazało się, że winne było łożysko amortyzatora. Terkotało nawet na względnie równej drodze.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
A jak sprawdzić czy aby na pewno to własnie łożysko ?
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-05-2013
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDi 90Hp
Rocznik: 2001
|
nie doczytałem, kły juz sprawdzałeś, a próbowałeś maską poruszać?
może jakiś filmik z tym skrzypieniem? Ostatnio edytowane przez konrad291 ; 26-11-2014 o 21:02 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci 125
Rocznik: 2009
|
Jeśli chodzi o łożyska to byłem na stacji diagnostycznej i trochę trzepaliśmy autem ale niby nic nie było widać, potem jedna osoba kręciła kierownicą druga nasłuchiwała i obserwowała kielichy amorów i było tam słychać lekkie terkotanie. Może to być też poduszka łożyska amortyzatora.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
|
Problem rozwiązany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przejechałem się dziś z mechanikiem,otworzył okno i słuchał i nic...aż w końcu podczas jazdy otworzył i terkot/stukot ustał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Winę za ten hałas ponosiły zawiasy w prawych drzwiach.Po przesmarowaniu ich nastąpiła błoga cisza ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|