![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-04-2010
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam. Przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mam Focusa 1,6 tdci 109 km z 165 tys. przebiegu. Ostatnio wyczyściłem w nim DPF(o dziwo z dobrym skutkiem), zmienione są uszczelki pod wtryskami. Trochę turbo dymi, choć jeszcze nie wiem z którego miejsca. No i mam do szanownych forumowiczów pytanie. Otóż po dokładnym rozgrzaniu silnika(przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów), pod obciążeniem tj. przy ruszaniu z pierwszego biegu silnik wyraźnie zaczyna głośno przez chwilę klekotać, jakby stukanie, "dzyndzenie"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.(ciężko to określić). Objawy nie występują przy dodawaniu gazu na biegu jałowym ani podczas jazdy i przyśpieszania na wyższych zakresach obrotów. Silnik zapala bez problemu (zwłaszcza po wymianie akumulatora), obroty czasami zafalują ale to tylko przez chwilę, auto ładnie się zbiera, specjalnie nie kopci i nie szarpie. Jak silnik jest zimny też jest cicho.. Myślałem że rozszczelnione wtryski są przyczyną ale po wymianie uszczelek nic się nie zmieniło. Może to któryś wtrysk tak hałasuje? Czy ktoś z kolegów ma lub miał podobny problem? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Ostatnio edytowane przez Rakota ; 29-11-2014 o 20:43 |
|
|
|