![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-12-2014
Model: Focus mkII
Silnik: 1.6.
Rocznik: 2006
|
kopcenie na biało przy odpalaniu.
Witam, od jakiegoś czasu przy odpalaniu na zimnym silniku mam dość sporą chmurę białego dymu... sprawdziłem wtryski próbą przelewową są okey. kontrolki świec się nie palą... objaw pojawia się tylko na zimnym silniku gdy auto dłużej postoi. Czy komuś z forumowiczów udało się uporać z tego typu usterką? co może być przyczyną? jakie rozwiązania u Was z zastosowano? gdzieś ścieka olej i rano to przepala czy jak to jest? da się to wyeliminować? bo trochę tak siara odpalać rano na parkingu z wielkim "bąkiem"... Dodatkowo czuję dość często zapach spalin w środku kabiny - wszystkie filtry wymieniałem 3 miesiące temu. Spada mi moc w aucie... Na sto procent wiem, że zrobiła mi się nieszczelność w przewodzie intercoolera od strony pasażera... Czy przyczyną zapachu w kabinie i spadającej mocy może być nieszczelność w przewodach do kolektora ssącego? |
|
|
|