![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-01-2015
Model: Ford Focus kombi
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2016
|
Cześć,
mam problem z focusem 1, 1.8 TDDI a mianowicie wczoraj podczas jazdy zaświeciły się mi kontrolki: świec (sprężynka), silnika, wielozadaniowa (trybik z literka i), akumulator, immobilizer. Na ok 1s po czym auto straciło moc (pewnie przełączyło się w tryb serwisowy). Noga z gazu, dodanie gazu i było ok. 1km dalej znowu ta sama sytuacja i tak w kółko. Ogólnie na przełomie 30km auto zachowało się tak ze 20x. Sprawdziłem błędy na komputerze i wyszło że jest to P1000 czyli, że nie może przeprowadzić OBD do końca (czy jakoś tak). Mam do Was pytanie, spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem? Jeżeli tak to proszę o informację co było lub mogłobyć tego przyczyną. Ps: dodam że zatankowałem paliwo na full i po ok 90km zaczęło się coś takiego dziać (o ile to ma jakikolwiek związek). |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Błędem P1000 możesz się nie przejmować. U mnie jest za każdym razem. Co do reszty to nie pomogę.
|
|
|
#3 |
|
|
Dodam, że po odłączeniu aku (reset kompa), wykonaniu adaptacji sytuacja się pojawiła. O dziwo, błędy znikły. Więc nie mam błędów na kompie a problem nadal istnieje w takiej samej formie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
silnik zgasl calkiem czy tylko stracil moc ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Tylko stracił moc a konkretnie przełączył się w tryb serwisowy. ALe jest światełko w tunelu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. byłem dzisiaj u mechanika i okazało się że mam pękniętą przy nasadzie rurę dolotową od IC. Na dniach będę mieć wymienioną. Prawdopodobnie jest to winowajca.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
no nie wiem, w sumie w tddi to moszesz calkiem wywalic IC i zadna kontrolka sie nie zapali, to stara konstrukcja i jak sie robi taka choinka na zegarach to szukaj cos z aku, klemy , masy, ladowanie itp.
|
|
|
|