Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-02-2020, 18:51   #1
KaioGohan
ford::amateur

Imię: Emil
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Brak mocy na 4 i 5 biegu

Witam, Ford Focus C max 1.6 tdci 109km 2004
Podczas jazdy auto lekko szarpało i tracilo predkosc,zjechalem na pas awaryjny,zgasilem silnik,podnioslem maske i poza śladowymi ilosciami oleju w okolicach świec uslyszalem delikatne cykanie przy rozrządzie,brak dymu,stukow i normalna barwa oparow z wydechu.odpalil bezproblemowo ,ruszylem, do 3 biegu wszystko gra,obroty na jałowym biegu sprawdzalem tez wszystko w porzadku,jednak po wrzuceniu 4 biegu samochod nie chce ciagnac powyzej 2000obrotow.dodam ze czuc bylo nieco paliwo lub olej z nawiewu przez chwile.dojechalem nim pod blok tj jakies 40km drogi na obrotach 2000 przy normalnej predkosci na czwatym biegu,silnik cichutko i równo chodzil.moje pytanie;czy po takich informacjach mozna domyslec sie co w nim jest uszkodzone?filtr paliwa,olej,rozrzad oraz pozostale filtry wymieniane po zakupie tj pazdziernik,do wymiany mialem jedynie termostat bo od pewnego czasu temperatura nie byla taka jak nalezy,oraz przy predkosci 150km/h samochod dalej nie chcial jechac ,musialem zdjac noge z gazu i spowrotem go dodac aby utrzymac predkosc co mogl spowodowac filtr paliwa.moje domysły wskazują na turbospręzarkę,wtryski,filtr paliwa albo zle ustawiony rozrząd.Mam nadzieje że dostatecznie sprecyzowałem wypowiedź i ktoś mogłby udzielic odpowiedzi innej niż „idz do mechanika to ci sprawdzi”

KaioGohan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2020, 19:59   #2
gibaj
ford::professional

Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Brak mocy na 4 i 5 biegu

a olej? zmierz ciśnienie doładowania
gibaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz