![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDcI
Rocznik: 2003
|
Witam.
Mam forda mondeo mk3 rok 2002 (tdci 2 litry), 3 dni temu zabrałem się za wymiane sprzęgła. Dziś rano udało sie podkładać wszystko w jeden kawałek. Radośnie wkładam kluczyk do stacyjki, zapalają się standardowe lampeczki ale... nie kręci. Sam rozrusznik działa (podłączałem na krótko ) z operacji nie zostały mi żadne części. Sprawdziłem wszystko kilka razy ale nie za bardzo p[rzychodzi mi do głowy co może być przyczyną. Może jakieś zabezpieczenie jest od forda o którym nie wiem? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Na początek do sprawdzenia bezpieczniki i odpowiedzialne za rozruch przekaźniki:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 07-03-2015 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDcI
Rocznik: 2003
|
Bezpieczniki były sprawne. Ci ciekawe autko juz kręci.
Za pewne problem leżał po stronie zanieczyszczonego styku. Wyczyściłem wszystkie dla świetegospokoju. Dziękuje za pomoc. PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
Fuhrer - /zarejestrowany 6 marca 2015/ dokończ opis naprawy usterki - jakie styki wyczyściłeś. gdzie leżał problem ?
i popraw " ... Ci ciekawe autko juz kręci ." , chyba chodzi o rozrusznik ? bo tu był jakiś problem, o którym piszesz. Ostatnio edytowane przez damianisko5 ; 11-03-2015 o 09:38 |
|
|
|