![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Gary
Model: Focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
Hi there,
I'm hoping someone can help - I have a 2008 1.8 TDCI focus and want to fit cruise control to it. I bought one of these stalks from ebay: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] The seller is Polish and sent me these instructions, which reference this forum: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I can't understand Polish, and I don't know what to do with the 2 wires sticking out of the stalk: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I have had CC enabled on the car computer. Any help would be much appreciated!! (Below is the translation to Polish from Google Translate if it's any help): Cześć , Mam nadzieję, że ktoś może pomóc - Mam 2008 1.8 TDCI ostrość i chcesz , aby pasowały do niego tempomatu . Kupiłem jedną z tych łodyg z eBay : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Sprzedający jest polski i wysłał mi te instrukcje, które odwołują się do tego forum: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie mogę zrozumieć, po polsku, a ja nie wiem , co zrobić z 2 przewodów wystających z łodygi : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Miałem CC włączona na komputerze samochodu. Każda pomoc będzie mile widziane !! Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 05-02-2015 o 16:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-08-2014
Model: Focus MKI Kombi FL
Silnik: 1.6 Zetec SE
Rocznik: 2001
|
Kolega Gary pisze, że kupił ten tempomat na ebayu od Polaka i manual montażu jest po polsku (załączył go zresztą w jednym z linków).
W manualu znalazł odniesienie do tego forum. Nie wie jak podłączyć dwa przewody w trzecim linku od góry. Ja niestety nie pomogę, ale może ktoś obeznany? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Any help will be appreciated, thank you in advance. - - - - Przepraszam - już poprawiłem tytuł , i umieścić go w Google Translate , mając nadzieję, że jest bardziej sensowne . Każda pomoc będzie mile widziane , z góry dziękuję . |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-06-2014
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
No to teraz cortezo87 niech pomoże koledze w aktywacji.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
The wires connecting the brown and white
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 05-02-2015 o 17:19 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Thank you for the replies. The label attached the the wires says - what does this mean?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] I know I have to attach the blue and white wires -but when I take the steering wheel case off, I don't see the same thing as in the photograph. I'm not sure I have the right model of Ford Focus. - - - - Dziękuję za odpowiedzi.Etykieta załączeniu przewody mówi: co to znaczy? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wiem, że muszę dołączyć niebieskie i białe przewody -ale kiedy ja biorę sprawę kierownicy off, nie widzę to samo, co na zdjęciu. Nie jestem pewien, mam prawo modelu Ford Focus. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
I bought one of these stalks from ebay:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Powiem tak. Nieładnie kupowac przerobiona manetke za 115 PLN a sprzedawac za 3 razy tyle. Manetka była kupiona na mojej aukcji : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Widze ,ze nawet zdjecie zostało ukradzione . Prosze moderatorów ( adminów) o wyjasnienia od Pana cortezo87 .Jesli tak ma wyglądać wizerunek handlarzy Polaków to .... pozostawiam to Państwa ocenie. Co do: Cytat:
Bump: Connection of wire does not play role . Ostatnio edytowane przez dudijack ; 05-02-2015 o 21:37 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
I can't 100% follow the instructions - do you have any more photographs? Also - is it possible that my model of Ford Focus is not compatible with this modification? Thank you for your help. I am annoyed at having paid so much money on ebay, if this is your product. - - - - - dudijack , dziękuję za link . To jestlink, którysprzedawca ebay ( cortezo87 ) wysłał do mnie też . Nie mogę w 100% zgodnie z instrukcjami - masz jeszcze jakieś zdjęcia? Ponadto - czy to możliwe , że mój model Ford Focus nie jest kompatybilny z tej modyfikacji ? Dziękuję za pomoc. Jestem zły na płacąc tyle pieniędzy w serwisie eBay , jeśli jest to twój produkt . Bump: "Connection of wire does not play roles." - Do you mean I do not need to connect the white and blue cable? - - - - Czy to znaczy, że nie należy podłączyć biały i niebieski kabel ? Ostatnio edytowane przez gneville ; 05-02-2015 o 21:40 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
Sorry I haven't any more pictures.If Your FF is from 2008 , it have probably instalations compatible with this modification, but You must activate the option in the drivers ( HCM , PCM and GEM).
it does not matter how you connect the cable |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Ok, and on this image ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])
Is this view from to top of the steering wheel or from the bottom? I can't find those wires! - - - - Ok , a na tym zdjęciu ( [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) Jest to widok z do góry kierownicy lub z dołu ? Nie mogę znaleźć te przewody ! |
|
|
|