![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
Jest już na forum kilka wątków dotyczących doposażenia naszych autek w różne opcje dostępne fabrycznie. Zainteresował mnie tym razem temat dołożenia automatycznych świateł długich. Z instrukcji wynika, że to potrzebuje kamerki na przedniej szybie, pewnie jakiegoś modułu i chyba tyle.
Czy ktoś próbował coś takiego dołożyć, albo dysponuje schematem co wchodzi w skład tego systemu? A może działanie tego systemu (jeśli ktoś ma) jest na tyle nieprecyzyjne, że lepiej sobie na wstępie odpuścić?
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Odpóść sobie. Mam i nie korzystam bo jest strasznie upierdliwy. Za miastem na drodze jednojezdniowej powiedzmy, że ok. Jedzie ktoś z naprzeciwka - gaśnie, dojeżdża się do kogoś - gaśnie. Niestety nie ma możliwości szybkiego wyłaczenia systemu. Trzeba przegrzebać się przez ustawienia w menu. A problem jest taki, że system działa sobie w najlepsze na drogach dwujezdniowych czyli autostrady, ekspresówki. Tam się nie sprawdza bo świeci ludziom z naprzeciwka. No i działa też w mieście.
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: S-MAX PowerShift
Silnik: 2,0 TDCI 163 KM
Rocznik: 07.2013
|
Ja mam ten system dopiero od 3 dni - własnie kupiłem samochód, dzisiaj rano na drodze jedno jezdniowej załączał się bez kłopotu wtedy kiedy trzeba,
wczoraj na autostradzie (przejechane dobre 80km) nie załączył się ani razu. Mnie wydaje się to fajne, ale za małe mam doświadczenie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy szkoleniu podczas odbioru samochodu, o ile dobrze kojarzę w opcjach było do wyboru ustawienie czułości tego ustrojstwa - Auto High Beam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdzę jeszcze dokładnie... No i na razie nie wyłączam. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
|
Jest ustawienie czułości ale niewiele to pomaga bo nie zmiania zasady działania urzadzenia. Z pewnością trud włożony w ewentualny montaż tego ustrojstwa nie jest wart jego zalet. Chyba, że planujesz jeszcze LDW bo wszystko korzysta chyba z jednej kamery.
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
Do LDW mam już wibrator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale myślałem że LDW korzysta z innych kamer, umieszczonych gdzieś w zderzaku i patrzących bardziej w dół. Wrzuciłby ktoś zdjęcie tej kamery? Albo numer? Wtedy można by poszukać, pozastanawiać się.
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-10-2012
Model: S-max, Passat, BMW E36, 130i
Silnik: 2.0 TDCi powershift
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FCP member
|
Ha, nie pomyślałem o tym. No ale nie zmienia to faktu, że system automatycznych drogowych jest raczej marny.
Przypomniała mi się sytuacja z rowerzystą jadącym z naprzeciwka. Jechałem na drogowych, widząc rowerzystę wyłączyłem je. Po chwili, jak byłem jakieś 15m przed gościem, system ponownie je załączył. Facet dostał strzała z długich ksenonów na twarz. Na pewno nie było mu fajnie:/
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: S-MAX PowerShift
Silnik: 2,0 TDCI 163 KM
Rocznik: 07.2013
|
Wczorajsze doznania z Auto High Beam: godzina 20:00 - 21:00
Jazda wąskimi uliczkami, oświetlenie uliczne, zabudowania, zero samochodów - nie załączył się ani razu. Jazda drogą wojewódzką ( jeden pas w daną stronę), oświetlenie uliczne, zero samochodów - system się nie załącza, kończy się ostatnia latarnia system się załącza, jadę pod górę widzę światła poświatę zbliżającego się samochodu (lewy pas) chwilkę przed pojawieniem się tego samochodu na szczycie wzniesienia system się wyłącza. Takie są moje odczucia... no ale to 4 dzień eksploatacji. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
FCP member
|
No aż sprawdzę bo moje wrażenia trochę inne były. No a czasem warto odświeżyć.
|
|
|
#10 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Cytat: