![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam jak w temacie mianowicie jakies 2 tyg wracajac do Polski padla pompa od wspomagania okazalo sie ze byl wyciek z tej zlaczki od weza. Pompa do wymiany waz razem z nakretka rowniez (czesci uzywane) wszystko fajnie ale po 2 dniach zaczelo cieknac wlasnie z tej zlaczki kolo rurki wiec udalem sie na poprawki do warsztatu waz wymieniony na kolejny uzywany auto nawet nie wyjechalo z warsztatu okazalo sie ze znowu cieknie no to kolejny waz ten wydawal sie ok zrobilem 80 km i nic sucho wracajac do De po przyjechaniu na miejsce nastepnego dnia rano zauwazylem ze znowu cieknie nie jest to wielki wyciek ale jest musze przejechac okolo 400 km do domu a nie chce zeby kolejna pompa poszla na zlom. Teraz do sedna czy jest mozliwe zeby te wszystkie nakretki byly uszkodzone albo mechanik ktory to robil nieumiejetnie przykrecal ta nakretke i rurka wyskakiwala z tych oringow czy co tam w niej jest przekopalem wszystkie tematy tutaj na forum i kazdy pisze zeby wymienic ta nakretke... Mozliwe jest ze nakretka jest dobra a wina lezy po stronie pompy ? I gdzie ewentualnie w Gorzowie moge kupic owa nakretke zeby to zrobic samemu ew jakis warsztat ktory to ogarnia bo wydaje mi sie ze gosciu ktory mi to robil nie wiedzial do konca co robi...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
tam jest skomplikowany problem uszczelnienia tego dobrze, nie umiejetna robota = będzie ciekło. Wymień nakrętkę na nową.
|
|
|
#3 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
|
mam ten sam problem cieknie :\ kupiłem na allegro oryginalną nakrętkę Aso. Jak to dobrze zrobic? Zbić starą nakrętkę ?
Tu link do aukcji gdzie można kupić ta nakrętkę i ja właśnie tu kupiłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Adept ; 20-02-2015 o 17:13 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
tu niestety leży tajemnica Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 | |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
|
Cytat: