![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Hubert
Model: Ford s-max
Silnik: 2.0L Duratorq CR TC (140PS/320NM było jest 188PS/392NM) - DW10C
Rocznik: 2010
|
Witam.
Czy ktoś rozbierał dźwignie zmiany biegów? Dokładnie chodzi mi oto że pękł mi zaczep na plastiku (guziku) który służy do wciskania aby umożliwić zmianę położenia dźwigni z połażenie "P" na przykład na "D". Może ktoś miał takiego nie farta i już takie coś naprawiał. Koszt w serwisie 540 złoty. Jak ktoś by miał foto jak wygląda położenie części pod tym guzikiem było by super bo nie wiem jak zamocować (nazwijmy to) sprężynkę która tam jest i mi wypadła. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Skorpion31 ; 11-12-2014 o 11:47 Powód: Dodanie zdjęć |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Hubert
Model: Ford s-max
Silnik: 2.0L Duratorq CR TC (140PS/320NM było jest 188PS/392NM) - DW10C
Rocznik: 2010
|
Witam.
Zrobione i jak na razie działa zobaczymy na jak długo oby ja najdłużej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla potomnych. W miejsce urwanych zaczepów w tym guziku (określenie umowne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak ktoś zna fachową nazwę proszę o poprawę) wtopiłem dwa gwoździki o wysokości 2 cm. Zakładamy sprężynkę wąsami w dwa otwory odchylamy na zewnątrz białą zapadkę plastikową i zakładamy owy guzik tak aby połączyły się. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max Vignale
Silnik: 2.0 BiTdci
Rocznik: 2018
|
Właśnie dzisiaj mi się to przytrafiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. puki co poszukam guzika czy gdzieś dostane.
Czy można zmieniać położenie dźwigni bez przyciskania ?? Próbowałem i dzwignia bez problemu idzie z P aż do D ale czy czegoś nie uszkodzę?? Nie wiem czy mogę jutro jechać autem :\ Mam skrzynię Durashift, jest jakiś numer tego guzika w katalogu? Mogę o taki prosić? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Przycisk blokuje przełożenie lewarka z D na R/P w czasie jazdy. Bez przycisku możliwa jest zmiana jego pozycji a taka zmiana z pewnością doprowadzi do katastrofy. Oczywiście sam się nie zmieni więc jeżeli będziesz uważał to jeździć można normalnie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max Vignale
Silnik: 2.0 BiTdci
Rocznik: 2018
|
Z pozycji D do R jest "kawałek drogi " najważniejsze że można jeździć puki nie zorganizuje guzika. Znalazłem numer części, że występuje jako sama gałka, jeszcze nie dzwoniłem / pytałem o cene jaką mnie powalą.
Gałka występuje osobno pod oznaczeniem 7213 symbol zamówieniowy 1481256 Ostatnio edytowane przez armator ; 22-01-2015 o 10:07 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Wrzuciłem cały lewarek z uszkodzonym jedynie mocowaniem (ale sprawną całą mechaniką i elektroniką) do wraku mojego samochodu nabytego przez kolegę kuba0005. We wraku też był cały lewarek PS. Uderz więc do kolegi - ma na pewno to, czego potrzebujesz.
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|