![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam, jestem od dwóch tygodni szczęśliwym posiadaczem Forda Focusa MK 1 1,8 TDDI, rocznik 2001. Wszystko pięknie ładnie działa, jednak mam problem ze zbiornikiem (pojemnikiem) na płyn do spryskiwaczy. Otóż chodzi o to, że raz wlałem płyn do pełna i po minięciu pół dnia cały płyn się ulotnił (najprawdopodobniej jest jakaś dziura w zbiorniku lub rurkach, była widoczna plama po płynie koło lewego przedniego koła).
Czy miał ktoś z forumowiczów podobny "problem", jeśli tak to jak to naprawić i jaki mniej więcej jest to koszt? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 04-03-2015 o 21:40 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Ford Kuga Titanium S
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2012
|
Koło lewego przedniego koła znajduje się właśnie zbiorniczek, a więc zalej do pełna, jak ci szkoda płynu to zalej wodą, podjedź na kanał/podnośnik i obserwuj skąd kapie. Innej opcji sprawdzenia nie znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3 |
|
|
Właśnie o to chodzi, że nie mam zbytniej możliwości pojechać na kanał i sprawdzić, a nie chcę też jechać z taką "pierdołą" do mechanika :-) chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Nie miałem, ale skoro leje Ci przy kole, to albo zbiornik puszcza, albo przewody. Zdemontuj zbiorniczek, obejrzyj go dokładnie, jeśli to nie on, to musisz wejść pod samochód i szukać, gdzie puszcza przewód. Tu nic więcej pomóc nie można Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Xperia Z1 tap tap
|
|
|
#5 |
|
|
Ok, dzięki za informacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Jak nie masz kanału to podnieś lewą stronę, zdejmij koło, zdejmij plastikowe nadkole i będziesz widział zbiornik. Zalej i obserwuj. Powodzonka.
|
|
|
|