![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: hubert
Model: S-MAX
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Zauwazylem ostatnio ,ze komputer w aucie nie pokazuje mi temperatury ani ilosci km do stacji. Nie wiem dlaczego. Powinien chyba pokazywac ile zostalo mi czasu do zatankowania auta i jaka jest temp ale tego nie pokazuje. W miejscu tym sa tylko kreseczki poziome. Moze ktos wie dlaczego tak jest?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Cos nie laczy na kablach lub czujka w baku sie popsula. U mnie czasami nie dziala ilosc km jakie moge przejechac na posiadanej benzynie. Ale jak sie troche pojezdzi to zalapuje i pokazuje. Wszystko sprawdzilem zostala tylko czujka w baku ale nie chce mi sie tam grzebac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do temperatury sprawdz czujnik i polaczenia.
|
|
|
#3 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-02-2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: hubert
Model: S-MAX
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
|
dzieki za informacje. Jak bede mial czas to sie tym zajme Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-03-2007
|
witam od tygodnia jestem posiadaczem forda mondeo MkII GHIA rocznik 97.
Dwa dni temu zapaliła mi sie na pulpicie komputera lampka w kótrej jest tak jakby wiatraczek na chłodnicy, nie mam pojecia co to oznacza. Czy ktos wie co to moze oznaczac? Lampka pali sie na pomaranczowo temperatura jest na normal, wszystki płyny i paski były wlasnie dwa dni temu wymienione. Kreseczka nie jest na srodku. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
|
proczon, pomarańczowa lampka oznacza że temperatura na zewnątrz jest bliska 1st C chyba od 4 do 1 sie zapala od 0 do minus.... zapala sie czerwona i nie jest to wiatraczek tylko śnieżynka...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-03-2007
|
śniezka jest pomaranczowa i czerwona, wlasnie to nie jest sniezka tylko obok sniezki. jesli nikt nie bedzie wiedział o co chodzi to pojde i zrobie zdjecie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
proczon, po pierwsze to nie jest komputer tylko wyświetlacz pomocniczy, który informuje o stanach niektórych urządzeń/elementów.
Ten wiatraczek to po prostu informacja o niskim poziomie płynu chłodzącego. Ale może być tak, że poziom masz dobry. Po prostu często coś tam nie łączy i kontrolka się pali bez powodu.
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
|
no to mówcie że chodzi i pierwszą ikonkę u góry po lewej stronie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|