![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-03-2015
Model: transit
Silnik: 2.4 tdci 135KM
Rocznik: 2005
|
Witam
mam problem z transitem z 2005 roku 2.4 tdci 135 KM, przy wyższych obrotach zapala mi się sławetna sprężynka i błedy p0251 i p1211 lub sam p0251. Wtryski zregenerowane(nowe zaworki) , pompa zregenerowana+ nowy zawór imv, czujnik ciśnienia na listwie wymieniony z innym autem ( pojechał na moim i wszystko ok) omijałem również filtr i zasilanie ze z biornika(zasilanie i powrót do pompy bezpośrednio z banki) i efekt jest zawsze ten sam cisnienie ok 1480 barów przy 3.5 do 4 tys obrotów powoduje zapalenie cholernej spreżynki. błagam o pomoc maciej |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
W tej sytuacji wskazanie jest jednak na pompę - dopiero jeżeli jest na 100% ok - to na coś innego.
Pytanie więc jest - gdzie była regenerowana pompa, czy była sprawdzana na odpowiednim stanowisku i czy dostałeś wydruki z testu pompy z datą i nr pompy? To są najczęściej 3 strony A4 maczkiem. Jeżeli nie masz takiej gwarancji - obstawiam pompę. Przydałoby się sprawdzić jeszcze auto dobrym testerem, tzn IDS-em w trybie rzeczywistym, może coś innego wyskoczy. Błędy P0251 i P1211 mają wg IDS-a identyczny opis przyczyn. W zasadzie wg tego opisu może być wszystko zwalone - np zagnieciony przewód, powietrze w układzie lub zwalona pompa. Cyganka lepiej by wywróżyła...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 25-03-2015 o 21:32 |
|
|
|