![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Model: Ford Focus MK2 HB
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2007
|
Bardzo proszę o sprawdzenie tej sztuki:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Tutaj dodatkowe [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN: WF05XXGCD57E73008 Ostatnio edytowane przez mookie ; 18-03-2015 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Oglądałem fokusa na żywo. Dodałem własne zdjęcia w 1 poście, a jutro chciałem nim pojeździć. Na co zwrócić szczególną uwagę podczas dokładnych oględzin?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-10-2008
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
|
sprawdz czy silnik rowno pracuje, czy nie dymi na niebiesko, stan blacharki zeby sie nie okazalo ze wszedzie szpachla
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Odbyłem jazdę próbną, niestety okazało się, że na wolnych obrotach ciężko kręci kierownica. Przy 1000rpm już jest OK. Po przekopaniu internetu wychodzi, że objawy te mogą świadczyć o problemie z alternatorem lub pompą wspomagania lub maglownicą.
Poza tym ciężko się do czegoś doczepić, autko ma pełną historię serwisową (pan w ASO mi pokazał w systemie), przynajmniej jest pewność co do przebiegu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
jesli tylko na wolnych obrotach ciezko chodzi kierownica to glowna przyczyna moze byc to, ze maglownica miala luz i została skręcona, bo gdyby była to wina pompy by odrazu wyrzucilo blad na desce, tj tylko moja sugestia i zawsze moge sie mylić
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Sprzedawca poinformował mnie, że chłopaki w germazie zdiagnozowali problem z pompą i wymienią ją na nową.
W przyszłym tygodniu udam się ponownie, tym razem chciałbym jeszcze obadać stan zawieszenia. Czy można prosić o jakieś porady w tej kwestii? Jeśli wszystko będzie OK, to jest szansa że się na niego zdecyduję. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
W samochodzie została wymieniona pompa wspomagania na nową.
Ostatnia rzecz, która mnie zastanowiła to brak tych bocznych styropianów/wypełnienia w bagażniku. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy jest możliwe, by oryginalnie nie było tych styropianów? Pod wykładziną jest goła blacha. W samochodzie brakuje również koła dojazdowego, które według ETIS powinno być. Zamiast tego zestaw naprawczy. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2008
|
Ja tam u żony w aucie nie widzę żadnych bocznych styropianów w bagażniku.
Nie ma koła zapasowego bo może jakiś klient wołał w swoim aucie koło zapasowe a zbędne mu było posiadanie zestawu naprawczego? Więc zamienili? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Chodzi mi dokładnie o te styropiany:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|