![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-08-2014
Model: Focus Mk1 Ghia
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Jestem właścicielem focusa kombi w wersji Ghia. Zamek w drzwiach kierowcy jakieś 2 miesiące temu odmówił mi posłuszeństwa(samoczynnie otwierał samochód, w ogóle nie reagował na kluczyk itp.) od razu rozpocząłem poszukiwania nowego zamka. Zamek został odłączony i muszę biegać dookoła samochodu żeby go otworzyć co jest dosyć uciążliwe. Do tej pory nie mogę znaleźć odpowiedniego 8 pinowego zamka do tych drzwi (koszt oryginalnego to +-600zł). I mam pytanie czy zamek od innych wersji 5-6 pinowy(40-70 zł) będzie działał czy będą z nim jakieś problemy, z tego co się dowiadywałem mogą być problemy z podwójnym ryglem.
I tu mam 2 pytanie, w samochodzie jest zainstalowany moduł komfortu 98 AG 15K600 DB CL RF (biała nalepka) jeśli zamontuje zamek 5-6 pinowy i dokupię oryginalnego pilota to będzie on współpracował z tym zamkiem czy będą jakieś problemy. Zależy mi na pilocie ponieważ nie posiadam kluczyka do zamka klapy bagażnika i za każdym razem kiedy chcę otworzyć bagażnik muszę biegać jak szalony dookoła samochodu (jest to trochę upierdliwe). Z góry przepraszam za wszelkie błędy w pisowni i ortografii oraz liczę na wyrozumiałość. Ostatnio edytowane przez G36Krail ; 30-03-2015 o 15:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Już wcześniej ktoś coś majstrował przy zamkach. Przy tym module fabrycznie masz montowane zwykłe zamki a nie te z podwójnym ryglowaniem. Czyli fabrycznie masz z mniejszą ilością pinów. Wiec nie ma przeciwwskazań żeby taki zakupić i założyć.
Po drugie przy tym module też powinieneś mieć oryginalnie pilot w kluczyku czyli jeden kluczyk zwykły a drugi tak zwane jajko. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-08-2014
Model: Focus Mk1 Ghia
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Za 40-70 zł zakupię zamek z mniejszą ilością pinów do tego dokupię "jajko"(używki kolo 50 zł). Czy każde jajko będzie działało z tym modułem czy to wymaga specjalnie dobranego pilota? Moduł to: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez G36Krail ; 28-03-2015 o 22:25 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Masz dwa posty na koncie, poczytaj troszkę forum, akurat dorabianie pilota jest opisane w chyba kilkunastu tematach nie ma sensu znowu powielać informacji.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| centralny zamek , pilot |
|
|