![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
Model: S-MAX titanium S
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam,
chcę wymienić głośniki w drzwiach (przód i tył -4 szt.) W dziedzinie audio jestem totalnie zielony dlatego mam kilka pytań: - jak firma, jaki model? - jaka wielkość, średnica, głębokość? - jakie parametry audio? Jeśli to ma jakieś znaczenie, głośniki będą podpięte pod Pioneer AVIC-F9220BT. Chciałbym zaznaczyć, że nie jestem audiofilem i nawet byłbym zadowolony z obecnych standardowych głośników gdyby nie fakt, że zaczynają już pierdzieć zwłaszcza przy większym basie. W drzwiach mam osobno głośniki duże, chyba basowe (te pierdzą) i osobno malutkie buzery (te działają ok) Nie chcę wydać fortuny, chcę jedynie żeby nie pierdziały i ładnie oddawały niskie tony. Z góry dzięki za wszelkie sugestie |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
![]()
Proponuję dwa zestawy odseparowane midbass 16cm + tweeter:
Audio System MX165de przy skromniejszym budżecie: Hertz DSK 165.3 Oba zestawy udźwignie Pioneer (choć jeśli chcesz mieć ładny dół, to pod wzmacniaczem głośniki pokażą swoje pełne oblicze).
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dzięki Alecki
wybieram Hertz bo tańej wychodzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Hertz dość dobrze sobie radzą w rocku, bluesie, jazzie. Podobno gorzej w dance.
Jaki rodzaj muzyki słuchasz?
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dance chyba akurat najrzadziej u mnie gości, za to często lecą filmy i bajki dla dzieci.
Wspomniane głośniki już mam i niebawem przystąpię do montażu... Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem wyciszenia drzwi skoro już będą rozebrane, masz może jakieś sugestie w tym temacie? Jaki materiał wygłuszający? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ja drzwi wygłuszałem matami GMS 05 a boczek (od wewnątrz) pastą Brax Anti Vibration.
![]() |
![]() |