![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI 147KW
Rocznik: 2011
|
Witam mam poważny problem z odpaleniem samochodu a m.in : zaczne od początku gość przywiózł samochód ponieważ było mało paliwa i zgasł , dolał paliwa i sie zapowietrzył (wtedy odcięło rozrusznik poprostu brakło masy na rozruszniku), po dolaniu paliwa próbował go odpalać ale z marnym skutkiem wiec postanowił go popchnąć ale to tez nic nie dało wiec przywiózł auto do mnie . Pierwsze myśli padły na rozrząd (pasek nie łańcuch) czy nie przeskoczył ale rozrząd był idealnie ustawiony na znaki , auto zostalo odpowietrzone ale nadal nie pali , dodam ze na plaka pali i chodzi normalnie ale tylko wtedy kiedy mu sie tego plaka podaje . Kolejna sprawa jest taka ze po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd czujnika położenia wału ( oczywiscie wymienilem) ale dalej jest to samo , podłączylem elma i sprawdziłem ciśnienie paliwa max ma 240 bar a u mnie przy odpalaniu wyskakuje kosmiczna liczba 350000 bar , a teraz najciekawsze czyli jak sie samochod pociągnie drugim autem auto normalnie odpala od strzała i jezdzi ale dopuki sie nie zatrzymam wtedy automatycznie gaśnie.Jesli by ktoś miał jakis pomysł co to moze byc to prosze o pomoc bo juz nie mam siły do tego auta
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
|
Pamiętaj tylko, że samochód to nie przyczepa. Nie wiem ile jeszcze wytrzyma takiego traktowania.
|
|
|
|