![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Pawel
Model: focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2008
|
Witam
czy któryś z Forumowiczów oświeci mnie gdzie znajduje się dmuchawa klimatyzacji w Focusie Mk2 1.6 benzyna 2008. Przy dużych prędkościach nawiewu bardzo głośno chodzi więc - jak myślę- mogło coś wpaść do "koszyka" i ma bicie albo łożyska się kończą (?). No chyba ,ze macie inne doświadczenia . Jeśli ktoś z Was wymieniał dmuchawę i ma instrukcje "krok po kroku" to byłoby idealnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tymczasem pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz Pawel |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK2 Lift
Silnik: 1.8 TDCi 115KM
Rocznik: 2009
|
Z wymianą dmuchawy może być ciężko. Aby ją wymienić najlepiej zdemontować deskę rozdzielczą. Sama dmuchawa znajduje się pośrodku deski rozdzielczej na samym dole, przy podłodze. Jeżeli zdemontujesz długie szare plastiki (przedłużenia środkowego tunelu) będzie ją widać. A co do zużycia łożysk, nie spotkałem się jeszcze z takim problemem w dmuchawie, chyba że Twoje auto ma ogromny przebieg. Jeżeli koniecznie chcesz wymieniać dmuchawę to pisz, powiem Ci krok po kroku jak się do niej dostać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|