![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Focus kombi MK1
Silnik: 1,8 ZETEC 16V +LPG STAG4Plus
Rocznik: 2002
|
Witam szanownych forumowiczów.
Mam Fokusa 1,8 benzyna 2002r. Przedstawiam problem. Odpala na dotyk bez problemu. Po odpaleniu przez kilka sekund chodzi normalnie a potem zaczynają spadać obroty do tak niskich że zaczyna rzucać silnikiem i gaśnie. Jak w porę nacisnę pedał gazu to go utrzymam przy pracy jak puszczę to gaśnie, nie utrzyma obrotów. Czasami jest fatalnie że zaraz po odpaleniu schodzi z obrotów i szarpie i gaśnie a czasami jakby problem trochę ginie i nie gaśnie utrzymuje obroty jedynie trochę czuć że kuleje na obrotach ale chodzi, a czasami wydaje mi się że nic się nie dzieje - normalnie odpala i chodzi ok. Komputer nie pokazuje żadnych błędów jedyne co zauważyłem korekty krótkoterminowe niepokojąco zbliżone są do ponad 15% a nawet i ponad 20% na ubogo (wcześniej były w porządku). Czy ktoś miał podobne objawy lub wie co go boli lub co mogę sprawdzić? Ma może ktoś schemat budowy układu paliwowego szczególnie zbiornika? Ktoś mi podpowiedział że w zbiorniku pod pompą jest zaworek na powrocie i on puszcza ciśnienie i dlatego tak chodzi.... Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 19-05-2015 o 22:12 |
|
|
|