![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-11-2007
|
Witam,
Dzień przed wigilią przy uruchomieniu silnika zapaliła mi się lampka ostrzegawcza silnika i ostrzegawcza lampka kontrolna. Byłem w trasie, do najblizszego ASO 100 km. Pojechałem do lokalnego elektryka (dobry fachowiec), po podłączeniu kompa i szukaniu przez 2 godziny nic nie znalazł. Dziś rano we Włocławku pojechałem na stację diagnostyczną i pan elektryk znalazł kod błedu P1000, czyli - OBD-II Monitor Testing Incomplete. Czy jechać z tym do ASO? Unikałem tej wizyty jak mogłem, ale nie wiem, na ile to poważna usterka. Proszę o pomoc!!! PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [ Dodano: 28-12-2007, 10:52 ] znalazłem coś takiego na ten temat - jednak szczególnej jasności i odpowiedzi - co robic dalej mi nie udzieliłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 18-06-2015 o 08:27 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-11-2006
Model: FF I FL
Silnik: 1,6 ZETEC SE
Rocznik: 2004
|
Może jednak odłączenie akumulatora na kilkanaście minut pomoże. Jeżeli lampki zgasną to OK. Jeżeli ponownie się zapalą to wtedy dopiero podjedź do ASO.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::average
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo MKV x2
Silnik: 2,0 ON / 1,5 Pb
Rocznik: 2018 / 2015
|
Cytat:
Okazało się, że po skasowaniu kontrolka zgasła a człowiek, który tłumaczył mi problemy jakie mogły się pojawić przy moim błędzie nawet nie zainteresował się błędem P1000 komentując to wszystko tym, że mogą pojawiać się chwilowe problemy, które elektronika rejestruje ale nie oznacza to, że silnik za chwilę "padnie". Na mój język to są to takie błędy logiczne jakie w elektronice mogą się pojawić ale nie zakłócają normalnej pracy. Porównuję to do błedów logicznych jakie czasami pojawiają się na HDD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-06-2015
Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2000
|
Witam Szanowne Grono.
Jestem od niedawna jestem posiadaczem focusa mk1 1.8 v16 który przyprawia mnie o siwe włosy . Mam problem z obrotami i nie wiem czy jest to skutek tego bledu czy czegoś innego . Problem wygląda następująco jadę sobie spokojnie jak by nigdy nic dojeżdzam do skrzyżowania lub światel albo jakiejs innej przeszkody wciskam sprzęgła i bam auto gaśnie opadają obroty i lipa . Czasami jest tak że cały dzień nic a czasami że tylko sprzęgło wcisne i gasnie. Rzeczy które wymienilem to : rurka odmy,czujnik położenia walu,czujnik VSS. No i jeszcze ten błąd p1000 moduł sterowania pracy silnika kasuje go i z powrotem się pojawia co może być tego przyczyną i czy on może być przyczyną że auto gaśnie ? Dziękuje za Pomoc Pozdrawiam |
|
|
|