Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-07-2015, 21:13   #1
TailorPL
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Focus Sedan
Silnik: 2.0
Rocznik: 1999
Domyślnie Komputer pokładowy nie odczytuje poziomu paliwa po resecie

Witam, niedawno zamontowałem sobie komputer pokładowy, zacząłem go używać bez resetu, od razu po instalacji, wtedy pokazywał że na 1/4 baku przejade jakieś 240km, co już wydawało się być za dużo (ale wartość malała z biegiem kilometrów), średnie spalanie wynosiło 8.5l/100km, wszystko przy silniku 2.0, bez gazu. Postanowiłem zresetować komputerek poprzez wyjęcie na 10 sekund bezpiecznika 36, ale efekt jest taki, że teraz nie pokazuje ile mogę przejechać km na bieżącej ilości paliwa (widzę tylko 3 kreski), to samo w trybie serwisowym gdy chcę zobaczyć ilość litrów paliwa w baku, średnie spalanie automatycznie ustawiane jest na 55l/100km, przy czym resetowanie ustawia wartość 8l/100km. Korektę spalania miałem ustawioną na 255, zmieniłem na 0, ale wartosci sprawdzę dopiero jutro, w każdym razie co mogę zrobić, zeby komputer znowu "komunikował się" z bakiem? Bo średnie spalanie jak sądzę wyliczy się samo po przejechaniu tych 100km. Prosze o pomoc bo nie umiem tego rozwiazać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

TailorPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania