![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-10-2005
Model: C-MAX
Silnik: 1,8 Duratec
Rocznik: 2007
|
Gdzie jest w tym samochodzie filtr paliwa? (C-Max 1,8 benzyna, 2007)
Chciałem go wymienić przy okazji wymiany oleju i innych filtrów i nawet mechanik nie może go znaleźć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum./ Mówi że chyba jest wewnętrzny w baku . Tylko jak go wymienić ? Przy okazji ile wchodzi wam oleju przy wymianie ? - u mnie weszło ok 5l i obawiam się że za dużo. Może teraz być za duże ciśnienie i problemy ? Ostatnio edytowane przez rafklim ; 08-07-2015 o 19:56 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Sporo wysiłku cie to kosztowało a odpowiedzi nie ma :-(.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
jakbyś się trochę wysilił, to nie zadawał byś pytań, i zlosliwie nie komentował.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oczywiście poniższy link nie dotyczy konkretnie twojego modelu, ale można z niego coś wywnioskować. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez RedFord ; 08-07-2015 o 20:29 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ooo! Dziękuję. ;-) Chyba źle formułowałem pytanie w wyszukiwarce. Nie miałem tych wyników.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
|
To podpowiem, nasze forum jest wysoko pozycjonowane. Czasem lepszy wynik daje wpisanie pytania w wujka google, a wtedy wujek, pokaże w pierwszej kolejności tematy na naszym forum.
Spróbuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Postawiłam proste pytanie, gdzie w c-max 1,8 benzyna jest filtr paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: To podpowiem, nasze forum jest wysoko pozycjonowane. Czasem lepszy wynik daje wpisanie pytania w wujka google, a wtedy wujek, pokaże w pierwszej kolejności tematy na naszym forum. Spróbuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Postawiłam proste pytanie, gdzie w c-max 1,8 benzyna jest filtr paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ok dzięki za podpowiedź.
Może jeszcze ktoś podpowie co zrobić jeśli mechanik wlał przy wymianie oleju aż 5 litrów ! Sprawdziłem stan, i jak to z bagnetem w C-Maxie jest różnie - w zalezności od położenia bagnetu itd. Zwykle jest za duzo lub na max. Mechanik twierdzi, że po wlaniu 4 litrów było minimum więc dolał. Pytałem go czy mi uszczelnienia nie polecą od zbyt dużego ciśnienia oleju a on uważa że nie i każe jeździć. Wolałbym jednak poradzić się użytkowników - czy z taką ilością oleju nie powinienem się obawiać uszkodzenia silnika ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: C-max Mk1
Silnik: 1,8 Duratec-HE 120KM
Rocznik: 2004
|
U mnie 4,2 - 4,3l to jest na miarce max.
przy 5l wlanych ja bym odessał nadmiar, nie ma co ryzykować. |
|
|
|