![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Witajcie, szyba pasażera mi zgłupiała, po naciśnieciu przycisku dolatuje do góry ale zamiast się domknąć to odbija (tak jakby była tam przeszkoda) i cofa się poniżej połowy.
Przy otwieraniu również widać że nie opuszcza się do samego dołu, troche tak jakby zgubiła krańcowe zakresy? Wcześniej pracowała normalnie, w tej chwili problem pojawia się zawsze niezależnie od tego czy użyję włącznika w drzwiach pasażera czy w drzwiach kierowcy czy z kluczyka. Mam wszystkie szyby elektryczne. Sprawdzałem uszczelkę ale nie widzę w niej nic co blokowało by szybę. Gdzieś wyczytałem że bezpiecznik 127 25A odpowiada za szyby, wyjąłem go z nadzieją jakiegoś resetu ale szyby działały nadal więc chyba to nie ten numer. Co polecacie zrobić? Zdaje mi się że szyba też ma pewien niewielki ale zauważalny luz. Oto filmik na którym pokazuje mniej wiecej co i jak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Silnik: 1,8 B(125)
Rocznik: 2009
|
Może trzeba zaprogramować ją od nowa?
Ostatnio edytowane przez waldek1221 ; 12-07-2015 o 06:39 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
|
Jak kupiłem samochód to miałem to samo tylko, że nie schodziła tak nisko.
U mnie pomogło odłączenie akumulatora i faktycznie tak jak kolega Waldek napisał zaprogramowanie szyb na nowo. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Piotr
Silnik: 1.6
|
Znalazłem kod do radia, zrobiłem reset, programowanie i póki co wszystko wróciło do normy, dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|