![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sławek
Model: mk3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam!!Wczoraj miałem odebrać swojego mondziaka od lakiernika (po kolizji),ale okazało się że nie działają jak w temacie.Licznik liczy kilometry ale po wyłączeniu zapłonu kilometry dzienne kasują się.Mam w związku z tym pytanie:czy ta usterka może mieć związek z tym,że blacharz przy spawaniu nie odłączył akumulatora?Z góry dziękuję za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: mondeo
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
przed oddaniem do warsztatu wszystko działało idealnie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Sprawdź styki, masy. Podejrzewam że blacharz mógł jakąś wiązkę uszkodzić.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
dzisiaj autko odebrałem,mechanik powiedział,że spalił się bezpiecznik ale który to nie chciał powiedzieć.Trochę to dziwne bo w sobotę jak miałem odebrać auto to sprawdzaliśmy wszystkie bezpieczniki i były dobre.Ale najważniejsze,że mondziak jest już sprawny.Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Wszystkie wszystkie?
Te duże też? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: mondeo
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001
|
Witam,
Chciałbym podpiąć się pod temat, ponieważ mam podobny problem. Problem pojawił się po wymianie skrzyni biegów. Przestał działać prędkościomierz, licznik kilometrów(przebieg się nie zmienia mimo to, że auto jeździ), a co za tym idzie cały komputer pokładowy i kontrolka temperatury. Mechanik posprawdzał czujniki i niby w porządku, a mimo to dalej nie działa. Co jakiś czas włącza się ikonka "check" i po jakimś czasie gaśnie. Skrzynia jest z modelu z tego samego rocznika, dlatego też dziwi mnie ten problem. Może to też wina bezpieczników? Czy jedynym rozwiązaniem jest pojechać do ASO, czy może dałoby radę to naprawić taniej u zaprzyjaźnionego pana Staszka w Krakowie bądź okolicach? Samochód to Ford Mondeo 1.8 2001r. Z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
a jesteś pewien pochodzenia rocznikowego skrzyni? może masz jednak z nowszego bo problem wygląda na banalny, brak sygnału z czujnika prędkości w skrzyni. Zapytaj mechanika czy we wkładanej skrzyni był czy była tylko zaślepka. W nowszych nie ma pierścienia "nadawczego" mimo ze otwór na czujnik jest.
|