![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Ford Kuga Titanium S
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2012
|
Witam. Pisałem kiedyś o metalicznych stukach w moim aucie, oraz trzęsieniu się na jałowym biegu oraz przy zmianie biegów. Problem ustał po naprawie układu paliwowego, ale powrócił w ostatnich dniach. Zacząłem przyglądać się poduszce skrzyni biegów i tu prośba do Was, moglibyście przy okazji wyjętego filtra powietrza spojrzeć na poduszkę skrzyni? Znajduje się ona centralnie pod filtrem powietrza, chciałbym abyście napisali, czy też w swoich Fokach macie element ze zdjęcia wstawionego przeze mnie. Podaje też link do poduszki skrzyni, wszystkie poduszki przeglądane przeze mnie w internecie nie mają tego elementu. Nie rozumiem skąd on wziął się w moim aucie i czy w ogóle powinien tam być. Dzięki z góry i pozdrawiam.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] PS. Dodam jeszcze, że po wyjęciu tego elementu trzęsienie auta i metaliczne stuki ustają, a więc na 100% ten element jest ich przyczyną.
* Ford Kuga mk1 Titanium S 2.0 TDCI 2012 * Ford Focus mk1 Ghia 1.8 TDCI 115KM 2004r Ostatnio edytowane przez Kaju88 ; 15-07-2015 o 14:01 Powód: dodanie informacji |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Siemanko,
Sam sobie odpowiedziałeś, skoro po wyjęciu tego kawałka objawy ustają tzn że to jest przyczyna Twoich stresów... Ja poradziłbym Ci kupić nową tą poduszkę wymienić i cieszyć się spokojem. Gdyby Twoja poducha była ok to nie wyjąłbyś tej części od tak. Możesz też przyjrzeć się pozostałym poduszkom może też kwalifikują się do wymiany. Pzdr. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 16v 105 KM
Rocznik: 2011
|
A mnie się wydaje że ktoś już kiedyś tam grzebał i wcisnął kawałek gumy myśląc że zmieni to sztywność tego elementu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
...co nie zmienia tym bardziej faktu, że poduszka jest do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Ford Kuga Titanium S
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2012
|
Wielkie dzięki Panowie. Jakby ktoś jeszcze zaglądał to poproszę o opinię, teraz już bardziej z ciekawości, bo moja poduszka i tak do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|