![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-03-2008
Model: C-Max
Silnik: 1753 Fordowski TDCI Lynx
Rocznik: 2006
|
Witam.
Nastąpił wystrzał poduszek (kierowca, pasażer). Czy oprócz wymiany jaśków powinienem wymienić też elektronikę? Na wysokości prawej lampy, pod nią (pod zderzakiem) wisiał na przewodzie jakiś element z okrągłym czołem, wtyczka 2-pinowa w kolorze szarym. Czy to jest czujnik uderzenia? Coś w nim po cichu lata jak potrząsnę nim koło ucha. Mam też pasy, bo te na pewno się rozciągnęły. Dzwonek malutki, nie ma za bardzo co klepać, a jaśki dmuchnęły... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
pasy powinny wystrzelić i się napiąc - zablokować.
jeśli nie to znaczy, że są niesprawne. sterownik poduszek zapisał tzw. crash data. trzeba go zastąpić nowym lub u tych co wiedzą co robią (to jednak bezpieczeństwo) wyczyścić sterownik. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-03-2008
Model: C-Max
Silnik: 1753 Fordowski TDCI Lynx
Rocznik: 2006
|
Kiedy nastąpiła zmiana z jedno- na dwunabojowe poduszki? w moim aucie (2001r) była poducha jednonabojowa, przez przypadek kupiłem dwunabojową (jeszcze zanim wygrzebałem wystrzeloną) - czy oprócz zmiany elektroniki i taśmy potrzebowałbym coś jeszcze aby ją zaaplikować?
Czy może lepiej poprzestać na oryginalnej pojedynczej? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
ja był zrobił tak jak fabryka przewidziała.
|
|
|
|