![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
Jak w temacie. Przewertowałem instrukcję , ale nic nie znalazłem. Przejechałem ostatnio autostradą w jednym kawałku prawie 600 km ( średnia 110 km/h ) i byłem ciekaw kiedy wskażnik dojdzie do filiżanki z kawą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale niestety dochodził tylko do 1 kreski i wracał do początku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
proszę lektura do poczytania
http://www.ford.pl/Technologie/bezpieczenstwo http://www.ford.pl/cs/ContentServer?...&Search=Search Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-08-2015 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dotychczas spotykałem się z opiniami , że po przejechaniu 200 - 250 km należy zrobić przerwę i tym się sugerowałem. Myślałem ,że jest to uwarunkowane ilością przejechanych kilometrów lub czasem jazdy bez przerwy. Nie wyobrażam sobie jak styl prowadzenia przeze mnie pojazdu może decydować o tym czy powinienem już zrobić przerwę czy nie , no chyba żebym zasnął za kierownicą ale wtedy to i kawa mi już nie pomoże. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niemniej jednak bardzo dziękuję za szybką odpowiedz i pokierowanie do bądz co badz bardzo okrojonych informacji na ten temat. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
z instrukcji obsługi:
http://www.fordservicecontent.com/Fo...G1521810&div=f Wskazówka: Usuwaj z przedniej szyby wszelkie zabrudzenia takie jak ptasie odchody, owady oraz śnieg i lód. Wskazówka: Jest to układ pomocniczy przeznaczony do użytku podczas jazdy po drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wskazówka: Układ oblicza poziom czujności kierowcy przy prędkościach jazdy powyżej ok. 65 km/h. Układ automatycznie monitoruje zachowanie kierowcy podczas jazdy. Układ ostrzega kierowcę, jeśli stwierdzi, że staje się on senny lub jego styl jazdy ulega pogorszeniu. Korzystanie z układu oceny czujności kierowcy Włączanie i wyłączanie układu Wskazówka: Układ pozostanie włączony lub wyłączony w zależności od tego, jakie ustawienie zostało ostatnio wprowadzone. Układ można włączyć za pomocą wyświetlacza informacyjnego. Patrz Information Displays. Układ oblicza poziom czujności kierowcy na podstawie zachowania podczas jazdy w odniesieniu do oznaczeń pasów ruchu oraz innych czynników. Ostrzeżenia układu Wskazówka: Układ nie będzie emitował ostrzeżeń poniżej prędkości jazdy ok. 65 km/h. System ostrzegania dzieli się na dwa etapy:
Wyświetlacz układu Gdy jest włączony, układ działa automatycznie w trybie gotowości i emituje ostrzeżenia wyłącznie wtedy, gdy jest to konieczne. Możesz w dowolnej chwili sprawdzić status za pomocą wyświetlacza informacyjnego. Patrz Informacje ogólne. Poziom czujności kierowcy jest pokazany za pomocą kolorowego słupka na sześciostopniowej skali. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Prawidłowy poziom czujności kierowcy, odpoczynek nie jest konieczny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poziom czujności kierowcy krytycznie niski, należy odpocząć, gdy tylko możliwe będzie bezpieczne zatrzymanie się. Znacznik stanu będzie przesuwał się z lewej strony w prawo, w miarę jak obliczany poziom czujności kierowcy spada. W miarę zbliżania się znacznika do ikony odpoczynku kolor zmienia się z zielonego na żółty, a w końcu na czerwony, gdy przerwa na odpoczynek staje się konieczna.
Możesz zresetować układ, wykonując jedną z poniższych czynności:
Ostatnio edytowane przez SRS ; 09-08-2015 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dokładnie o to mi chodziło , bo nie wiedziałem co powoduje , że komputer odczytuje mój styl jazdy za nazwijmy to akceptowalnym i co decyduje o tym ,że powinienem zrobić przerwę. Odpowiedż w pełni mnie satysfakcjonuje. Dziękuję jeszcze raz i proponuję temat zamknąć. Pozdrawiam jeszcze raz...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
wszystko jest w instrukcji obsługi auta , trzeba ją przeczytać i tyle , a jak jej nie ma to jest tutaj :
http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi pobierasz i masz |
|
|
|