![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: KA
Silnik: 1.3
Rocznik: 2000
|
Rok temu wymieniłem przewody WN na Janmora.
Dziś robiłem inspekcję, jedna fajka się poluzowała dostała się woda i skorodowało na amen. (O dziwo nie czuć jest że coś jest nie tak, jakoś ta iskra przeskakuje) Pozostałe przewody stan idealny. W związku z tym muszę kupić 1 nowy przewód i mam dwa pytania. Czy czwarty od lewej to jest faktycznie czwarty cylinder czy liczy się to inaczej ? (liczę stojąc twarzą do samochodu) Czy wie ktoś jaka jest długość przewodu na 4 cylindrze bo nie umiałem go wyciągnąć od strony cewki bo chyba bez kanału się nie obejdzie. Widzę, że są dwa rodzaje przewodów pytanie czy różnica jest tylko po stronie świecy (dłuuuugie lub normalne fajki) czy po stronie cewki też może być różnica ? Ostatnio edytowane przez termin10000 ; 24-08-2015 o 11:13 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mario
Model: KA
Silnik: 1,3 Endura-e
Rocznik: 2002
|
cylindry (w 99,99%) liczy się od strony napędu rozrządu - jedyny mi znany wyjątek stanowi któryś z klasycznych już dziś modeli Renaulta
|
|