![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
Witam
Mój zegarek się zje... popsuł i teraz pytanie czy można go naprawić (jakieś zime luty czy coś) aby wskazywał prawidłowo. Nie pokazuje dwóch poziomych kresek i np z godziny 8:10 pokazuje takie coś: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakieś sugestie ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
|
U mnie też tak jest, będę w weekend rozbierał panel, to zerknę czy coś da się zrobić, jednak szczerze w to wątpię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozostaje wymiana zegarka pewnie
|
|
|
#3 |
|
|
Jak coś zmodzisz to daj koneicznie znać, nie uśmiecha mi się wydawać 5 dych na zegarek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdro |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
1) Zegar do Focusa mk1, kosztuje na allegro w granicach: 5zł, 10zł, 15zł (z dostawą 30zł) Za takie pieniądze, to nie opłaca się rozbierać starego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) Kiedyś był w internecie opis naprawy takiego uszkodzenia => winna jest taśma dochodząca do wyświtlacza = nie styka poprawnie pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
Heja- znajomy z Foczką i podobnym problemem z zegarkiem zrobił tak - może pomysł komuś się przyda albo ... rozśmieszy. Zrezygnował z zakupu używki a na kratce wylotu powietrza powiesił na krótszym pasku ... zegarek ze wskazówkami , taki typowy na rękę. Duży czytelny blat zegarka zasłania wyświetlacz tego uszkodzonego i tak jeździ od paru już lat i jest OK.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Taki pomysł kojarzy mi się z jakąś głęboką wsią gdzie Pan Mirek kupił auto i oprócz pociętego dywanu, wsadził jeszcze do auta zegarek na rękę.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
pan Mirek nie wsadził pociętego dywanu ... ale sobie jakoś poradził /jak w przysłowiu góral z kierpcami/. Ale jeśli nie uśmiecha Ci się wydawać 5 dych na zegarek - Twoja sprawa - zrobisz jak zechcesz .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Rozebrałem panel, dostałem się do zegarka i naprawiłem zgodnie z zasadą: "nic na siłę, wszystko młotkiem". Opukany zegarek działa jak nowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w razie co, to mam upatrzony a szrocie używany, 5zl koles chce za niego. Chyba kupię na zaś.
|
|
|
#9 |
|
|
a co zrobiłeś ?
Kupię chętnie ten sprawny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
"Pierdykłem" go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nawet nie wykręcałem z panelu, po prostu ostukałem z każdej strony i działa. W sobotę będę na szrocie, zobaczę czy ten zegarek nadal jest i jak chcesz, to go kupię i Ci odsprzedam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec ? Ostatnio edytowane przez mojmistrz ; 05-05-2014 o 14:23 |
|
|
|