![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam sedecznie,
Wczorajsze zagapienie się kosztowało mnie zbity dotyk w mojej nawigacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poszukuje pomocy przy naprawie tegoż sprzętu. Zamiesciłem już informację w dziele Kupię, natomiast zatstanawiam się jakie są opcje naprawy. Mam też pytanko jak najprościej wydobyć NX z samochodu oraz jak się dobrać do tego wyświetlacza? Pozdrawiam
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
Tylko Kolega Tedi_k z Katowic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Polecam, na 100 % pomoże lub podpowie gdzie się udać do serwisu
Zakup najlepiej na alledrogo - jest kilka ofert |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Wyświetlacz z dotykiem,jeśli posiadasz odrobinę zdolności manualnych wymienisz sam-nie jest to żadna technologia kosmiczna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
|
![]()
wyświetlacz tez pękł?
możesz poszukać i na własną rękę wymienić panel dotykowy albo do firmy skanbis, Oni maja w tych nawigacjach wprawę.
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]()
Uszkodzony jest jedynie dotyk. Zastanawiam się czy można zaadoptować jakiś zamiennik ponieważ nie udało mi się znaleźć ofert na samą szybę.
Sama wymiana nie powinna być trudna natomiast nie wiem jak wyciągnąć navi (nie posiadam kluczy patentowych). Może jest na forum ktoś co już się dobierał do radia i podzieli się cennymi wskazówkami.
![]() |
#6 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Wyjęcie navi w stosunku do zdobycia samego dotyku to "pikuś".
W S-maxie trzeba najpierw zdjąć ramkę plastikową oraz tę długą listwę ozdobną z przełącznikami. Potem widać śrubki i po ich odkręceniu można użyć kluczy-wyimaków. Są na forum opisy co i jak - trzeba poszukać. W sprawie możliwości zakupu samego dotyku zapytaj kolegę @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - prowadzi serwis naprawiający te mavi. W "adaptację zamiennika" jakoś nie wierzę...
![]() |
#7 |
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
|
![]()
W NX nie próbowałem ale w denso wsadziłem zamiennik zakupiony na allegro, działał bez problemów po kalibracji.