![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps
Rocznik: 2011
|
Witam mam pewien problem
1.wstawić auto do przysłowiowego Heńka koszt naprawy to 650zł (klepanie i szpachla i lakierowanie), i również brak pewności jak to zrobi i czy lakier mu siądzie 2.kupić drzwi z któregoś linka poniżej i samemu po przekładać (ryzyko innego koloru,odcienia) Wkleję zdjęcie mojego auta i link do aukcji, może ktoś ma oko i podpowie czy to jest to samo? w końcu ford nie robił chyba 10 odcieni srebrnego koloru. Zaznaczam, że to opcja była by dla mnie najlepsza, ponieważ nie musiał bym oddawać auta na kilka dni do lakiernika (brak auta zastępczego) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dzięki za sugestie Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Ford Mondeo mk4 FL
Silnik: 1.6 Ecoboost 160km
|
Ja w moim mk1 kupiłem używki niestety w innym kolorze ale za to bez rdzy i dałem całe 50 zeta plus malowanie (brat lakiernik). Tobie też polecałbym kupno używek a jeśli masz oryginalny kolor to nie powinno być problemu ze znalezieniem. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Pana Heńka sobie odpuść.
Znaleźć lakiernika, który się wstrzeli w Moondust Silver jak podejrzewam graniczy z cudem, a przy okazji klepania i tak coś popsują. Naprawiasz z własnej kieszeni, swojego AC czy cudzego OC? Jak masz gdzieś w okolicy używane drzwi, to podjedź i sprawdź czy kolor leży - tak będzie najszybciej chyba i nie wiem czy nie najlepiej.
|
|
|
#4 |
|
|
a co sądzicie o tych linkach, czy to może być to samo? po vin mój kolor to: machine silwer metalic, na tabliczce znamionowej jest symbol BA7 jeśli to jest to , a w ASO powiedzieli że kod koloru wg VIN: 2QTCWWA. Sprzedawcy ww drzwi niestety nie mają już nr VIN, albo nie chcą podać.
mam do wyboru tylko te dwa linki, niestety żaden nie jest blisko, chciałbym podjąć decyzję i jutro zamówić Bump: dorzucę kilka zdjęć Bump: mało tego w jednej aukcji gość podaje kod lakieru H8, a w drugiej Kod lakieru 66 Ostatnio edytowane przez peter79 ; 15-09-2015 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
przejeżdżam koło nich prawie codziennie, a troszkę bliżej skały mam tego przysłowiowego Heńka, koledze malował kilka aut i wygląda to nawet ładnie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
kod lakieru jest na tabliczce znamionowej. Jak mają resztę auta od tych drzwi, to w cym problem?
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Panowie znalazłem jeszcze jedną aukcję i numery na tabliczkach się zgadzają, ale po zdjęciach nijak mi to nie pasuje.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czy te symbole na tabliczce zn odpowiadają za kolor auta? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Balans bieli zdjęcia źle ustawiony i podobieństwo kolorów idzie się bujać.
|