![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich forumowiczów,
Tytułem wstępu: Utworzyłem nowy temat gdyż nie odnalazłem podobnego, lub takiego który mógłby przypominać mój problem z autem. Jeśli coś przeoczyłem i temat powinien znaleźć się gdzie indziej to przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Dziękuję A teraz mój problem: Od pewnego czasu przy odpaleniu silnika rano na zimno przy przekręceniu stacyjki następuje takie jakby przytrzymanie (wału korbowego?) następnie jakby coś puściło i następuje głośne uderzenie .Później auto odpala trzęsie nim a dym z rury jest czarny (kopci), kolejny dziwny objaw to to że hamulec jest twardy -praktycznie nie hamuje.Po około 5 minutach hamulec wraca do normy i silnik również. Czasami jest to bardziej intensywne a czasami stukotu przy rozruchu nie ma.Przy ciepłym silniku z reguły problem nie występuje, czasami jak postoi dłużej ze 3-4h to objawy są podobne ale mniej intensywne. Olej + filtry wymieniałem jakiś niecały rok temu , olej w normie nie zauważyłem też spadku.Z autem większych problemów nie miałem po za awaria alternatora jakiś rok temu. Szanowni forumowicze , zanim pojadę na serwis czy możecie mi podpowiedzieć w czym może być problem? i na jaki ewentualnie koszt się przygotować? z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam Mariusz |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Temat do zamknięcia .Brzmiało bardzo groźnie ale przyczyną stukotu była zużyta "poducha".Koszt wymiany z częścią 150 zł.
Ostatnio edytowane przez szymonnidess ; 28-09-2015 o 15:18 |
|
|