Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-03-2014, 13:50   #1
pyjta
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: benzyna
Rocznik: 2006
Domyślnie Awaria centralnego zamka moduł BSI

Witam
Mam następujący problem z moim Fokusem
W orginale nie miał pilota do centralnego zamka był tylko kluczyk. Został do niego założony alarm gdzie z pilota można było otwierać i zamykać drzwi.
Centralny zamek przestał działać zaczął świrować raz nie działał pod jakimś czasie działał zdarzało się że sam się otwierał ogólnie świrował. Udałem się do mechanika elektryka który podmienił alarm na sterownik centralnego zamka myśląc że jest uszkodzony alarm ale niestety po podmianie okazało się że problem nadal występuje, więc stwierdził, że jest uszkodzony moduł BSI.
Znając się troche na elektryce odciąłem siłowniki drzwi od komputera i podpiąłem je bezpośrednio pod sterownik centralnego zamka. Dodatkowo zrobiłem układ do blokowania klapy bagażnika. Wszystko było by ok. Tylko na desce rozdzielczej święci się kontrolka otwartych drzwi (nawet gdy są zamknięte), oraz świeci się kontrolka ręcznego. Pytanie moje brzmi czy we wtyczce od sterowania centralnego zamka znajdują się jakieś przewody odpowiedzialne za te kontrolki czy moduj BSI świruje już na maxa?

Wielkie dzięki za odpowiedź

pyjta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2015, 21:50   #2
Fazik83
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 100 ps
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Awaria centralnego zamka moduł BSI

Podbijam. Mam to samo.
Fazik83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem